Som vanligt igen...

Igår på träningen så blev det såklart fotboll. Unga vs de gamle, precis som det ska vara efter seger. Junisarna saknade en del av sin stomme och förstärktes då av några lite äldre, men som ändå var unga nog för att ta plats bland dom unga.

De gamle tog spelmässigt komandot i matchen men har man sin tränare som back som tydligen har svårt att hålla fokus så gjorde ändå junisarna 1-0. WOW tyckte dom och firade tydligen resten av matchen. Det dom glömde var att vi äldre aldrig ger oss och vann tillslut matchen på ett väldigt komfortabelt vis. Inte säker men tror slutresultatet skrevs till 5-2.

Vi fick igår reda på att Tollarp fixat så dem slipper möta oss innan Jul. Tråkigt tycker vi då vi har en bra trend nu samtidigt som dem har motsatta. Tydligen skulle deras ledare coacha i pojk-sm och det var en anledning nog som förbundet godkände.

En del personer som tycker dem är ganska utsatta här på bloggen smyger ibland på träningarna fram med kommentarer som tex "kan du inte skriva om han i stället".
Tycker ni jag är jobbig när jag hänger ut er här på bloggen så ber jag att era målsmän skickar ett brev till mig om en önskan om att er son ska slippa nämnas här. Tills dess så skriver jag vad jag vill.

Ikväll är det tränig igen. Ryktas att mr Z kommer hålla några goa specialövningar samt att Micke Sjöstrand låter målvakterna svettas lite extra med målvaktsträning. Konstigt det där att jag tränar mer målvaktsträning i Div 3 än i Allsvenskan. Bra tycker jag och tummen upp för det och tummen upp för Micke. Skönt att ha en sund Micke i laget.




Capitano

Lite godis så här dagen efter.....

Jag säger som min bloggkollega, "fan vad gott det är att vinna"!

Det satt ganska hårt åt mot Mönsterås igår men jag tycker vi höjer oss både framåt och bakåt i andra halvlek. Kanske hade de något med "Thunderkingen" i paus att göra.

Ser fram emot träningen ikväll. "di gamle" ska spöa junisarna i fotboll o det smakar alltid mumma.

Sen skulle jag vilja att vi övar in en ny kombination, se länk nedan. Vad tror Ni om detta?

http://www.youtube.com/watch?v=3JP8BgDd_NY&feature=related


//Pellée


Ps. hoppas Micke Sandström har lugnat ner sig lite från igår så att vi andra också får röra bollen innan han hoppar och tar avslut. ds 


Pang! Pang! Pang!

Börjar med att rapportera att vi fick lite klirr i böteskassan. Tack Adam för det.

Mönsterås hemma. Enligt tabellen borde det blivit en ganska enkel seger. Eller, enkel och enkel, seger iallafall.
Likt tabellen som ljuger lite om Mönsterås så ljuger kanske dagens resultat lite. 32-24 ser komfortabelt ut men efter 15-15 i halvtid var det allt annat än bra. Mål gjorde vi men försvarsspelet som varit så bra de senaste matcherna var tafatt och väldigt grunt mot deras skytte. Dem hade noll inspel och noll mål från deras vänsterkant första och ändå vågar vi inte kliva ut och Niklas Myllenberg, fd IFK, fick PANGa på, liksom hans lagkamrater.

Vi gick upp i halvtid, gick in i omklädningsrummet och sist kom Stefan med ett PANG! Dörren small värre än en gammal hederlig Thunderking på nyårsafton. Stefan var inte nöjd med oss och kort sagt, nu skulle vi gå ut och göra allt bättre.

Det var lite svartare ögon ute på banan i andra halvlek. Till och med Armin började lyfta i försvaret. Vi kontrade, vi gjorde mål uppställt och vi gav stryk bakåt. Mönsterås hade i andra halvlek inget att sätta emot oss och vi kunde defilera sista 10 min av matchen.
Tennis-Micke som är en av våra skyttar i laget fick glänsa med några riktiga PANGare i andra där han i princip sköt in målvakten i mål genom att dra han i magen och ändå få in den.

Värt att notera om matchen:
* Niklas "Trött" Lindström gäspade som vanligt.
* Adam "snygg" Fröborg tyckte att det var en coachmiss att han missade en straff.
* Ledare Magnus Lindström var redan innan matchen förvisad till läktaren pga hans agg mot domare.
* Armin tyckte att han var vändpunkten i matchen när han gick och satte sig på bänken.
* Fredrik "Freddan" Olofsson som är från byn gud glömde fortfarande är obesegrad i Flottan-tröjan.
* Chapman Pizzerias pizzor sitter som en smäck efter 2 pinnar!


Dagens resultat Div 3 SSN.
Ronneby - IFK Karlskrona 23-32
Eksjö - Bromölla 27-23
Flottan - Mönsterås 32-24
Hässleholm - Tollarp 30-29


Pang! Pang! Pang!
Fy fan vad gott det är att vinna.

Fotboll imorgon!

Capitano

Gameday!


Gameday boys and girls!

Gröten till frukost ligger nätt i magen, mellanmålet åker ner precis innan jag sticker hemifrån. Väskan är packad, ja allt, är precis som det ska. Nu är det bara jobbet kvar som ska utföras. Mönsterås hemma SKA vara 2 poäng om vi vill ligga i toppen. Tror vi fixar det om vi spelar som vi gjort matcherna efter IFK:matchen.
1300 drar det igång i Karlskrona Idrottshall. B there!

Första advent

Eftersom det är första advent idag så ville Armin lyssna på jul-sånger till uppvärmningen. Tror dock han blir ganska nerröstad av Pelles feta uppvärmningsskiva. Bara den är värd att gå ner till hallen för att lyssna på.

Syns i hallen, om inte, så trevlig advent!


Capitano




Omg 11

Omgång 11 drog igång igår kväll med Göinge mot Karlshamn och med Bilagan mot HB78.
Karshamn vann lika bekvämt som väntat nere i de skånska skogarna mot ett Göinge som inte riktigt hittat rätt i serien ännu. I alla fall enligt deras tränare. http://www.kristianstadsbladet.se/sport/article887436/Goumlinge-HK-fick-friplats-i-trean---storsatsar.html Återstår väll att se om det fixar till sig för dem till slut. För målsättningen som nämns i tidningen ovan känns lite körd just nu.

Bilagan som stod upp ganska bra mot IFK Karlskrona förra omgången tog sig ann ännu ett topplag. Denna gången gick det dock inte lika bra för unga Bilagan och HB78 med sin "speed" vann oerhört bekvämt i Växjö.

Imorgon spelas resterande matcher. Tabellen haltar lite men snart har alla lag mött alla och vissa tendenser i tabellen börjar synas.
Tabellen finner ni på http://www.handboll.info/sv/SkanesHandbollforbund/Tavlingseriespel/SerierResultat/?Season=2010&District=273&Series=2133101

övriga matcher denna omgång är:

Flottan - Mönsterås
Eksjö - Bromölla
Hässleholm - Tollarp
Ronneby HK - IFK Karlskrona

Tjock stil är detsamma som mitt tips. Tuffast match lär derbyt nere i Ronneby bli. När vi mötte Ronneby bjöd dem upp till bra kamp. Spelade ett tufft försvarspel och hade lyckosamt skytte. Tror dock att IFK med sin finess med Faxe i mitten ror hem det. Dem brukar ju göra det till slut i de flesta matcherna.

Ang våran match så vet jag inte så mycket om Mönsterås. Mött dem ett par gånger tidigare i livet men det var några säsonger sedan. Brukar vara relativt storvuxna och ha hyfsat skytte. I Mönsterås är dem svårslagna men på våran hemmaplan är 2 pinnar ett måste. Spelar vi bara vårat spel som vi lyckats göra framförallt de 2 senaste omgångarna så är vi svårslagna för alla lag.

Nu njuter vi av denna lördagen. Imorgon taggar vi!
Capitano

Bättre och bättre...

Så där ja. Nu har vi, iallafall tillsammans, gjort våran sista gemensamma träning inför Mönsteråsmatchen.
Blev kanske inte våran bästra träning någonsin som jag hade hoppats med den tog sig. Började lite trevande men när väl alla fått fart under fötterna så fanns det ingen hejd. Som Stefan sa så kändes det riktigt bra mot slutet.

Putte, ja han den långa, blonda killen som påminner om Jonatan i Bröderna Lejonhjärta, har ju lyckats med bedriften att bryta ett finger. Tänkte att han kunde tillföra lite ändå och bad han ta lite bilder med sin IPhone under träningen. Pga tempot på träningen så blev många bilder ganska suddiga och endast de lite långsammare personerna fastnade hyfsat. Fanns några bilder på stöten som jag trodde Putte mailat många kopior på, då jag ser han missa och missa och missa osv men sen kom jag på att det var ju faktiskt så det var... Får väll även nämna att Stöten avslutade träningen med bravur och får en golfapplåd för det.



Stöten som gör sig redo för att bränna ännu ett läge...


Stöten in action...


Macke, nej, Micke Sandström avlossar kanonen...


Macke, nej, Micke Sandström avlossar kanonen...

Sune visar att han har snabba fötter...


Sune visar att han har snabba fötter...


Nu laddar vi upp boys!
Vi ska tillbaka i vinnarspåret!

Capitano


För Er som inte vet vem Mazetti snackar om......


Detta är alltså vår kära Tränare Stefan Sejlert... =)







// Pelle

Backträning som uppvärmning...

God kväll.

Hoppas alla har det bra i snöyran.
Själv har jag det toppen. Kan dock inte utlova några snabba benparader ikväll på träningen då jag direkt efter jobbet idag tog de vinterglada Flottan-fansen ut i backen och åkte pulka. Fy f*n vad kul det var, den enda gången jag fick åka, resten av tiden fick jag mest springa ner för backen och dra de små liven uppför. Dem skrattade, pappa grät och svettades innanför understället.

Jag och pelle fick igårkväll ett sms av Coach Stefan där han utvärderade våran blogg. Citat: "Va goa ni är! Har läst bloggen. Sluta censurera, vi läsare vill ha godis!!! He he. härligt grabbar".

Ett gott betyg och som vanligt så ger han lite konstruktiv kritik. Inte för inte han blivit nominerad i årets tränare http://www.blt.se/nyheter/ovrigt/nominerad-stefan-sejlert%282171822%29.gm av hela laget. Se till att rösta om ni inte gjort det.
Något om Stefan, som inte står på länken kan ju vara att han just nu är inne i lite av en ålderskris. På hans födelsedag fick vi inte sjunga för honom, han vägrade sjunga för oss och skyllde på förlusten och han är sjuuuukt fixerad av sin kropp och hur mycket han kan gå ner i vikt osv. Han gymmar nästan lika mycket som Marko och Sune och har tom stått i mål några träningar för att bränna det där lilla extra kilot. Han vägrar dock erkänna att det har med ålderskris att göra och säger att det är hans kärlek till Carina som får han att försöka se fin ut. *host* Toffel! *host*
Stefan, du ska veta att vi tycker du är fin. Även om du hade varit kramtjock, 75 år och apful så gillar vi dig för den du är.

Blev inte så mycket godis idag Stefan. Vi sparar detta till mer välförtjänta tillfällen.

Nu bär det av mot sista träningen innan match mot Mönsterås i helgen. Har en känsla av att vi kommer göra våran bästa träning någonsin!

Slutligen så ska det berättas att lagets lilla data-hacker Sjöberg fixat nytt utseende för bloggen. Ska försöka få upp det så fort som möjligt.

Over and out...

Capitano


Flottans IF A-lag 2010/2011

Fr v. Övre raden: Ass. tränare Stefan Roth, Emil Augustsson, Micke Sandström, Patrik Lindström, Niklas Lindström, Armin Arifagic, Andreas Sjöstrand, Jonas Mazetti, Marco Djelevic, André Danielsson, Pelle Johansson, Tränare Stefan Sejlert.  Fr v Nedre raden: Andreas Sunesson, Erik Bernstrup, Alexander Johansson, Alexander Stötsberg, Adam Fröborg, Martin Sandqvist, Viktor Österberg, Fredrik Olofsson, Tobias Svensson



Fr v. Övre raden: Ass. tränare Stefan Roth, Emil Augustsson, Micke Sandström, Patrik Lindström, Niklas Lindström, Armin Arifagic, Andreas Sjöstrand, Jonas Mazetti, Marco Djelevic, André Danielsson, Pelle Johansson, Tränare Stefan Sejlert.  Fr v Nedre raden: Andreas Sunesson, Erik Bernstrup, Alexander Johansson, Alexander Stötsberg, Adam Fröborg, Martin Sandqvist, Viktor Österberg, Fredrik Olofsson, Tobias Svensson

Tänk som det kan bli...

Bloggen har bara funnits i tre dagar och vi har redan växt ur kostymen. Vi fick därför ta beslutet att byta sida till en storlek som passade oss. Har en känsla av att Pelles arbete med att spamma i andra idrottsföreningars gästböcker gjorde stor succé. Stackars Pelle nu bara som får göra om samma sak igen men med denna adressen.

På träningen idag så var vi lite mindre folk än vanligt. Sjukstuga, samt att vädret med både snö, regn och blåst som har till viss del sinkat ner hela E22:an, fick en del folk till att stanna hemma i sina lugna stugor.
Vi typ 15 som var där gjorde det bästa av situationen och körde på som vanligt. Sune han "slingade" lite, Micke han pendlade med sina lurviga och Junis-Niklas han gäspade.
Har nog aldrig varit med om en 16-17 åring som är så trött. Visst, vi tränar ganska sent men vaf*n! Killen är ALLTID trött. Han hinner ju faktiskt dricka sin o´boy, käka sin kvällsmacka och kolla på barnkanalen innan träningen. Vilket borde få han till att gå och lägga sig direkt när han kommer hem. Men nej. Dagens ungdom tycks inte funka så. Då sitter han uppe hela nätterna och gör annat onyttigt istället för ta sig till sängen och gäspa sig till sömns. Finns nog bara en som i sin "forna ungdom" höll samma trötthetsklass som lill-Nicke. Det är Adam Eriksson. OJ vad historier det finns om honom. Inte bara om trötthet. Det finns om allt. Vissa är såklart hemlighetsstämplade men en barnvänlig, på tal om just tröttheten är när grabben, när både han och jag spelade i Hästö IF, lyckades med bedriften att somna på en inför match-samling med Pierre Thorsson. Videon gick igång och vi började kolla. Ca 20 min senare när lampan tänds så lyssnar alla utom just en. Självaste junioren och levande legenden Adam Eriksson.
Ja vad är det med dagens Zlatangeneration?

Capitano


Tips till Jajje

Här är några styrkeövningar som vi kanske kan köra på kvällens träning...



Sune och Marco, där ligger Ni efter...


http://www.youtube.com/watch?v=QXCwz2sDc24




/Pelle


Tillbaka i nya färger..

Från Jämjö till Staun, från grönt&svart till blått&vitt, Från "Signerat Johansson" till delat bloggansvar med en målvakt (!).

Det har verkligen hänt endel senaste tiden.

Till skillnad från Mazetti så har ju jag lite erfarenhet av att blogga, min "Signerat Johansson"www.ekloven.se hade ungefär... 3-4.... hundra..... tusen läsare / dag skulle jag tro. Frågan är bara om man vågar hålla samma nivå på inläggen här som man gjorde där? Det återstår att se... Till en början har jag sagt till Mazetti att lägga ribban så hakar jag på...

Att lämna Löven var tungt, men tyvärr går det inte att driva en förening på 3 pers. I maj månad tog vi däför beslutet att lägga A-laget på is...

Men när en dörr slår igen öppnas en annan, dörren till Kungliga Flottans IF.

I Flottan finns en organisation runt laget, det är en stor styrka. Hela ledarstaben tillsammans med alla spelare bildar ett skönt gäng o jag ångrar inte min övergång för fem öre. Jag ska gå in närmare på detta i senare inlägg.....

Tyvärr kunde jag inte träna igår då jag firade sambons födelsedag på Montematre, men ryktet har nått mina öron att "di gamle" fick spö i uppvärmningsfotbollen... Det funkar helt enkelt inte utan mig och Armin på topp.. Det finns ingen som kan ta emot Micke Sandströms tjongabollar från eget mål..    

Nya tag på kvällens träning.

Vi hörs.

/ Pelle


Alla är vi nybörjare i början...

Flottan är på det sportsliga planet inte stauns bästa klubb, än så länge. För att bli bäst på något så får första målsättningen helt enkelt vara att bli stauns bästa handbollsblogg. Konkurrensen är, vad jag vet, inte jättestor just nu då BlondinSteen har fullt upp att hantera dem rykten och det skvaller som sprids om var han ska spela handboll så småningom och lagt sin blogg på is. Lätt matematik ger då Flottan 1 poäng och Hästö 0 vilket i sin tur gör oss till stans bästa handbollsblogg! Grattis till oss. Mot nya mål...

Dagens träning, som var den första efter förlusten borta mot Tollarp blev en ganska lugn och lekfull sådan. Förlusten tog ganska hårt på oss. Hedersamma förluster brukar ju göra det. Tollarp, som leder serien och övertygat speciellt på sin hemmaplan fick slita hårt för att vinna över oss. Tänker inte rabbla upp hur matchen var och varför det slutade som det gjorde då det idag är ganska ointressant. Gick igenom det i huvudet säkert 300 ggr i helgen och det får räcka.

Vi fick trots förlusten spela lite fotboll som uppvärmning. På måndagar delar vi hall med junisarna och spelade därför halvplan. Unga mot gamla, som sig bör. Något som hände idag, som inte är allt för vanligt var att de unga slog "di gamle" och detta relativt enkelt. Ska poängtera att jag idag, för första gången i Flottan, ansågs som ung. Tror dock inte att det hade lika avgörande faktor som att Coach Stefan samt rehab och degspecialisten Jajje med stort Z var med och spelade i det för dagen väldigt gamla laget.

Hade förhoppningar om att Pelle skulle bloggdebutera idag men han hade tydligen viktigare saker för sig. Men ryktet säger att han ska ge det ett försök imorgon. Den som lever får se...

 

Capitano



När byn kom in till staun...

Hästö har gjort det med IFK Karlskrona. Flottan har gjort det med Eklöven.


En sammanslagning som inte var en sammanslagning utan mer att ena lagets spelare gick till det andra. När IFK-spelarna kom till Hästö så fick föreningen vingar och förhoppningar om elitserien. Bredden som laget fick skulle ta dom dit. Det var ju den som saknats tidigare år.

I somras när Flottan drog igång träningarna så dök det upp, en efter en, nya ansikten i laget. Spelare som Pelle, Sjöberg, Emil och Macke Sanslös lillebror ville hoppa på tåget. Likt Hästö så fick även Flottan förhoppningar. Det som skiljer förhoppningarna åt är ju att i Flottan var det mer spelarna som fick känslan. Känslan av att det kommer bli en sjukt rolig säsong. För alla har väll hört talas om Eklövens fester, träningar och framförallt deras gästbok. Vi gjorde slag i saken direkt och lät Micke och Emil hålla i festkommittén. Micke med sin snygghet, utstrålning och förmåga att alltid vara den som dricker lagom och Emil med sina kontakter på krogarna i stan. Det kunde ju bara inte bli fel.

Första festen blev tillsammans med damlaget. Det som händer på festen stannar på festen. Undertecknad var heller inte närvarande och uttalar mig inte om hur festen blev. Men att det inte blivit fler "lagfester" efter det, det kan jag garantera.

Träningarna då. Ja, grabbarna tillför en hel del med sina Jämjöitiska handbollskunskaper. Den oslipade diamanten Sjöberg med sin speed och vänsterkrok, Pelle med sina tittfinter, Emil med sina kanoner och så Micke då. Micke tillförde han med. Han lärde Armin hur man har fotarbete i anfallet. Alla som känner Micke vet att han är tennisspelare ända in i ryggraden. Likt en tennisspelare vid baslinjen så står han och pendlar på sina långa i väntan på bollen. Sjukt impade av detta så har detta även blivit en "fuldans" på krogen som verkar uppskattas av alla möjliga.

Jag gillar inte att smöra för Micke. Han blir så sjukt kaxig då. Men det kanske ska nämnas att killen bara spelat handboll i 1,5 år och har antagligen mer boll i sig än sin lata storebror. Inte många handbollsspelare, 25 år gamla, som fortfarande får "ahaa" upplevelser vid de enklaste övningarna. Kanske står han där en dag och har bänkat Macke Sanslös. Vem vet?

Sen har vi ju gästboken. Förra säsongens behållning i div 4, som var en serie där matcher i princip spelades varannan helg, var att hänga på Eklövens hemsida. När man inte hade någon handboll att följa så kunde man alltid kika in och se vad de tokiga från byn har att säga. "Signerat Johansson" håller hög klass. Men framförallt gästboken. Gästboken var som aktivast under den tiden på dygnet då alla arbetar konstigt nog samt söndagar då man fick reda på det mesta. Allt möjligt skvaller, hittepå och rykten fanns där. Den var lite som Hästös gästbok, men utan censur.

Flottans gästbok förra året var det inte mycket action i. Det man hade att skriva skrevs på facebook i gruppen "Åshöjdens BK (Flottans IF) . Vandringen har börjat!" Men inte ens där var vi nära den klass som Eklöven hade. Men så i år. Ju längre säsongen kommer ju mer spännande blir det. Vem är denna Johanna? Vad ser hon i Micke? Har dem träffats? Vem är det som kommenterar Johannas kommentarer i falska namn? Frågorna är många och följetongen rullar vidare på www.laget.se/Flottansif

Hästö har inte kommit till Elitserien, ännu. Dem har vart där och nosat sedan "sammanslagningen". Men den så breda trupp är inte längre lika bred. Vi i Flottan önskar och hoppas såklart att dem tillslut tar sig dit. 

Flottans och Eklövens "sammanslagning" då? Med facit i hand så kunde det ju knappast blivit bättre. Ett gott gäng från förra året blandat med dessa godbitar. Flottan tycker det är tråkigt att Eklöven lades på is men vi älskar att dem kom till oss. Vi fick en bredare trupp, mycket handbollskunnande men framförallt har vi numera spets i lagets harmoni.

 

Kapitano


Ny Blogg i Staun!

God Kväll kamrater



Likt andra föreningar så kan ju inte Flottan låta bli att starta en blogg. Eller ja, Flottan? Pelle och Mazetti har tagit steget ut i bloggosfären. Inte säker på vad den kommer handla om men läsvärd kommer den vara. Finns alltid skvaller inom laget, serien, handbollen och vad som hände vid halv 4 natten till söndag utanför Statt.


Kommer även komma kommentarer om matcherna/ träningarna. Här luftas helt enkelt vad som. Så lika bra att hålla sig vän med bloggarna.


RSS 2.0