Stora och små segrar

Så kom dagen jag längtat efter. I Tisdags föddes min tredje son Abbe, efter ett långt dygn och en fantastisk upplevelse på förlossningen. För dom som aldrig upplevt denna känslan som infinner sig när barnet finns i ens famn efter en kvinnas otroligt mäktiga kamp så är det verkligen något jag kan rekommendera. Man får helt enkelt nya perspektiv på saker och livet som är svåra att förklara. Hur mycket jag än älskar känslan av att tex vinna så är denna känslan väldigt mycket starkare och större. Obeskrivligt stort.

En sak är säker iallafall. Nästa gång jag känner mig helt slut efter tex ett fyspass eller helt enkelt trött efter en arbetsdag. Så är det bara att lägga ner dom tankarna direkt. För det min fru gjorde efter nästan 50h i vaket tillstånd, en hel del smärta och att ändå kunna mobilisera kraft för en sista ansträngning, är respektingivande.

Efter detta så har bloggen tex blivit lidande. Handbollen har inte direkt hamnat i fokus för egen del.
Men parallellt med familjelivet så har grabbarna tränat på och gjort sig redo för det Kalmar vi idag var och mötte i BK-land.

Vi visste att Kalmar hade förstärkt sitt lag för att kunna greppa det sista halmstrået i sin överlevnad i div 2.
Förberedelserna var uppenbarligen goda för vi startade matchen i ett rasande tempo och tror vi var uppe i 9-1. (då hade ändå deras mål godkänts som inne trots att jag är säker på att hela inte var över linjen)
Vi leder med 7-18 i paus och bestämmer i halvlek att vi ska pumpa på och jobba vidare med det fantastiska försvarsspel vi hade i första.
Vi gör inte riktigt en Tyskland - Sverige men spelet faller ihop en del i andra. Det var aldrig nära att dom kom ifatt då vi såg till att göra mycket mål men tråkigt nog var det inte lika tipp topp bakåt.
Vi ror det ändå i hamn och 2 nya poäng var inkasserade. Tror vi vinner med 7 tillslut efter en Hawaii kavalkad mot slutet. Detta belönades såklart
med burger King.

U-laget tog enl uppgift även dom en seger. För damlaget blev det dessvärre torsk idag. Hoppas en nyopererad Sara kanske kommer redogöra hur detta gick till?

Då både Helsingborg och HB78 vann i helgen så ligger vi kvar på samma placering som efter förra helgen. Bankeryd nästa söndag. Bekantingarna från i div 3 förra året. Väldigt viktig match. Ser fram emot att jobba stenhårt i veckan för att vara redo för kamp!
Hoppas återkomma i veckan om uppsnack!
En ny trend är skapad och inför sista matchen innan halvvägs så hade det varit skönt att ha något att rida vidare på inför andra halvan.


// capitano


Tillbaka på banan...

Ett för dagen starkt Flottan och ett för dagen ganska oväntat svagt HB78 och resultatet blev precis som vi hoppades på. Precis som många andra sk "B-lag" så skiljer det sig ibland ganska mycket på deras lag beroende på om dom spelar hemma eller borta.
Jobbet skall ändå göras och vi viste samtidigt att det säkerligen skulle vara unga och skolade killar vi mötte. Matchen börjar jämnt och jag håller dom kvar i matchen med några billiga insläppta. Men efter ca 20 min så har vi trampat sönder dom med bra tryck i uppspelen. Matchen är 10 min in i andra avgjord och trots deras punktande hit och dit så håller vi vår ledning och tillslut även utökar den. Tror alla utespelare får göra mål och det är alltid en bonus.
Stort plus för att vi äntligen får till mycket avslut från m6. Det har tidigare varit en bristvara men idag lossnade det rejält. Nu ska bara våra kanter få vad dom vill ha med.
Det stora minuset för dagen var inspringet som gjordes framför 10 pers och utan musik pga tekniskt strul. Men musiken kom tillslut igång iallafall och även en del publik tittade in. Kanske kommer lite fler nästa gång då tidningen var på besök trevligt nog. När de väl kommer annars så har det oturligt nog varit vid en förlust. Då det är en medgångsstad vi bor i så kanske publiken börjar titta in, inte bara innan matchstart, utan även i en större mängd.
 
Efter matchen drog jag, Armin och Adam och käkade en pizza. Armin valde ställe såklart då vi räknar med att han har koll på de bästa pizzeriorna. Mycket trevligt faktiskt. Vi var tydligen på Armins "söndagspizzeria". Undra om han har en för varje veckodag?
 
Inte nog med att det var en skön seger, den var även väldigt viktig. Vi hakar på i mitten av tabellen och ser fram emot veckan som kommer med hårt jobb som inleds med segerfotboll imorgon. Helgen har varit toppen med Liverpoolseger, Flottanseger och Norwichseger. Var ganska säker i morse att den skulle krönas med en liten bäbis med men allt lugnade ner som och vi får vänta en stund till. Imorgon kanske? Hoppas och längtar enormt mycket!
 
Vad kul förresten att du skrev Sara. Ditt minne verkar svikta lite då jag har för mig att på den tiden du bodde på Bergåsa så var det innan min vax-period i livet. Även kallad Micke-perioden. Den har alla killar gått igenom. Vaxet var ens bästa vän (förutom min med mitt brödernafluffhår). Att den kallas "Micke perioden" är ju såklart för att han inte har lämnat det stadiet ännu. Sagt det förr och säger det igen. Finns ingen som har lika välkammad frilla efter en match som innan en match. Kan se helt orörd ut. Fantastiskt faktiskt.
 
 
3 blogginlägg på en dag. Jo ja tackar ja. Framgång föder tydligen framgång.
 
// Capitano
 
 
 
 

Idag går vi för vinst.

Tack Mazetti för ditt fina välkomnande och dina ord tog mig tillbaka till sandlådan. (Jag åt inte sand, det var kakor)
Ehm..Jag vill minnas att du körde stenhårt på ditt halsband som var gjort av träkulor, och du satsade även på frisyren som bestod av en burk daxvax..Du är dig nästan lik!
Frågorna är många och dom kommer besvaras, frågan är var jag ska börja..
Självklart så har vi vår kära Frida som inspirerar oss alla, allt från mat till att hon sprider glädje med sitt skratt.
Sedan har vi vår egna Jonnyboy som lyckas med det mesta, tex limma fast sina egna fingrar på köksbordet, allt för att ha köket nära till hands..
Jag har många historier på lager, och dom kommer komma ut förr eller senare, ingen sitter säker! (Speciellt inte Berup) nam nam
 
Just nu har vi haft matchuppehåll två helger och därmed har vi fokuserat på fysen och tekniken. Lite finslipning är aldrig fel. Vi hoppas på en bra träningsvecka då vi möter Jönköping hemma den 25/11 Kl: 13.30..Be there!
Idag hoppas vi på vinst för er herrar, kött på menyn med andra ord! Lycka till.
 
Simma lugnt / Malmén
 

Kraftsamling.

Jag vet! Jag har varit usel på att blogga på sistone. Magsjuka barn, en mage på en fru som snart tänkt föda och en riktig pissvecka på jobbet och bloggen har blivit lidande.
På tal om fruns mage för dom som undrar så kan det komma närsomhelst nu. Har det inte kommit innan matchen så kommer Fidde få ha min tfn i fickan. Väskorna är packade och om det så är mitt i en kontring så så drar jag.

Skrev ju inget om hultsfredsmatchen senast. Vi åkte dit utan förväntningar men med förhoppningar om att göra en bra match. Det gjorde vi och med lite mer flyt och en domare, ej från Småland, så hade vi kunnat åka hem, via BK, med 2 pinnar. Surt som räven blev det istället.

Under veckan har Fidde lyckats pricka saker att träna på som vi verkligen behöver bli bättre på. Hoppas att detta ska ge resultat mot HB78 imorgon. HB brukar vara unga, skolade killar. Vi har inte mött dom på 2 säsonger men senast vi mötte dom hemma så gjorde vi en kalasmatch och vann ganska säkert. Minns då att vi spelade grymt försvar och något liknande lär krävas imorgon med. Med Kalle och Micke i England så är vår tunna trupp lite tunnare imorgon. Men kvalitén finns där ändå och är vi bara villiga att kämpa som as, så kan det räcka långt. Vi slår åter igen ur underläge och istället för förväntningar så kommer vi spela med förhoppningar om att vi gör vårt bästa.

När det går tungt och det är motvind, det är då vi skall knyta våra nävar och ta i ännu mer. När vi har gjort allt vi kan och ändå blir besegrade kan man ändå klappa sin kamrat på axeln och vara stolt över vad vi har gjort. Imorgon kl 16 kör vi!


// capitano


Välkommen Sara

Välkommen Sara, min gamla granne. Inte kunde man tro när du var en liten flicketös som satt i sandlådan och typ åt sand i parken (inte riktigt så liten kanske men ändå) på Idunavägen att du och jag en dag skulle dela blogg. ;)
 
Ska bli skönt att "avlastas" lite. Pressen på dig som bloggare är inte jättestor då min förra partner Pelle (han på bilden uppe till höger) tog sig tid 2 ggr tror jag det var. Dessutom är han ngt slags virus som jag med mina datakunskaper inte kan få bort från profilbilden.
 
Ska bli kul att följa damlaget och er resa lite mer. Frågorna är många. Tex: Har ni en sk "Micke" i laget? En Sune kanske?
 
 
Match på söndag igen. Hultsfred borta. Det absolut bästa med den resan är ju såklart att man passerar BK. Därför är jag lite nervös att jag kommer missa matchen (och maten).
Frun min i huset kan ju tycka att det är dax att föda på söndag och vid minsta misstanke om detta så stannar jag hemma. Hur mycket jag än älskar laget och handboll (och BK) så älskar jag familjen lite mer. Sorry boys ;)
Men att vi inte skulle ha täckning på målvaktsposten är jag inte det minsta orolig för. Både Gabbe och Niklas har, utan tvekan, kapaciteten att stänga en bur i de småländska skogarna.
 
Att åka till Hultsfred och tro att man ska hämta hem 2 poäng, lätt som en plätt, är det nog ingen som gör. Dom är ett av de tänkta topplagen i årets div 2 och har visat redan i starten att dom tänker vara med och leka med tex Åhus och Karlshamn.
Det som är till vår fördel är att vi kan åka dit utan press, släppna av, och samtidigt veta att vi har mycket kvar av vårat spel att ta ut. Vi har absolut inte gjort en match man kan kalla "vår bästa match" ännu och det vore ju inte helt fel med en skräll i Hultsfred.
 
Hultsfred i övrigt har jag bara goda minnen av. I min sk ungdom blev det 5 somrar på den soliga festivalen. Med band som Millencollin, The Hives, Weezer, Ash, Audioslave och många mer så var det sommarens höjdpunkt att åka dit. Även Zlatans klack mot Italien sågs på storbildsskärm tillsammans med 99% av alla besökarna.
Kan även inte minnas att jag förlorat i Hultsfred. Och om jag nu har det så är ju det ändå glömt och därför inget dåligt minne. Kommer dock ihåg att min första match med Flottan efter återkomsten var där uppe och vi tog en stabil seger i premiären.
 
Så det är med goda vibbar jag tar sats mots söndagen. Sista träningen innan, imorgon, sen kör vi!
 
// Capitano

Ny vecka, nya tag.

Hallå där!
Som ny bloggare så tänkte jag bara välkomna mig själv och skriva ett litet inlägg. Vi åkte på vår första förlust mot Nässjö i söndags, och den var tung..
Vi började första anfallet i matchen med ett tekniskt fel och det kändes som det hängde med oss hela matchen. Man kan vända och vrida på vad som gick fel men jag kan tycka att vi istället blickar framåt och ta nya tag. Vi laddar om till nästa match som är den 25 nov mot Jönköping, och då ska vi visa vad skåpet ska stå!

HIIIGH FIVE/ Malmén


Bläää

Usch och fy och blä!
Lagom till man lyckats glömma den sega och räliga känslan av att förlora så fick jag idag tillbaka den.
Vi mötte ett bra Ystadpågarna som dock allt för ofta inte behövde förta sig för att göra mål.
Vårt 3-2-1 skördade inte den frukt och dom kontringarna det gjort de senaste matcherna, samtidigt som vi hade svårt att komma till sk enkla mål även i uppställt.
Ystad gick ganska tidigt i matchen ifrån oss och någon riktig kontakt blev det inte heller även om vi gjorde ett tappert försök i början på andra halvlek.
Det som känns segast såhär ett par timmar efter är ändå att vi kunde gjort väldigt mycket, väldigt mycket bättre, och förlorar idag på ett besvärande sätt.

Inte heller Damlaget lyckades idag som de velat.
Jag åkte in lite innan vår samling för att kolla på ett lag i framgång. Dom, precis som vi, saknade det där extra idag som krävs vid seger. Enl BLT så förlorade dom tydligen 3 poäng idag. Jobbigt läge då man i alla andra omgångar, serier och matcher spelar om 2 poäng men inte just idag.
Detta talar en hel del om hur bra koll lokalposten har på handboll. Kanske därför div 5- fotboll och håkin såklart bevakas hårdare än allsvensk handboll.
Men nu vet vi hemligheten. 3 poäng är mer intressant än 2.

Tur för oss båda att vi får chansen att spela ihop 4 pinnar snart igen. Har vi extra tur kanske BLT räknar poängen vid seger.


Den vinnande känslan är ju så mycket mer awesome så vi satsar på det nästa helg. Suger med sega söndagar. Inte ens ostbågar tröstar.


// capitano


RSS 2.0