ååååå Heeman!

Som andra lag i princip alla lagsporter så kör ju även vi den sk "ringen." Det är när laget går ihop i en ring, sätter ihop nävarna och vrålar ut något checkt.
Från läktaren kanske man inte uppfattar vad vi skriker. Vilken tur då att det finns en blogg här man kan få reda på det. Jag vet att IFK skriker "goooo pirates" och att Hästö sriker "IFÖ". Det man skriker behöver inte ha någon större mening och även om IFK:s kanske har det mer än Hästö, som vrålar ut ett vvs-märke, så kvittar det lite. Huvudsaken är att man skriker något.

När jag spelade som A-pojk i Flottans IF så var vi ett gott gäng som ville hitta på något kul att skrika. Vi testade både det ena och det andra men fastnade till slut för den tecknade superhjälten "Heeman".
För 2 år sedan blev jag glatt överraskad när jag kom tillbaka till Flottan och fick reda på att traditionen finns kvar, även om inte någon av "oss" som var med när idén föddes, funnits med i laget på ett tag.
För er som inte minns vem han var eller för er som knappt lämnat babyvaggan i laget så får ni här en möjlighet till research:

http://www.youtube.com/results?search_query=heeman&aq=f


Vi har i helgen även spelat DM och därmed avverkat nr 2 och 3 av våra träningsmatcher mot div 2- motstånd. För att sammanfatta det kort så fortsätter vi att övertyga och växa. Seger mot Växjö och torsk med ett par bollar mot K-hamn ger mersmak då vi faktiskt saknade våra 2 mest renodlade skyttar. Tycker att ni som var med verkligen gav gärnet och jag tror att Jensas frågor fortfarande har en del utropstecken bakom sig vad gäller vilka som ska vara med i en sk "förstauppställning."
Även om vi spelar bra anfallsspel i helgen så tycker jag ändå att det är i försvaret vi tagit några steg frammåt. Som målvakt i första matchen vill jag nästan be om ursäkt för att jag inte orkade hålla samma nivå som er. Jag ser verkligen fram emot om ett par veckor när tajmingen börjar sitta och vi alla kan hålla en riktigt hög nivå.
I andra matchen mot Karlshamn tycker jag det är gytt att se Niklas hoppa in och köra på. Han gör några riktigt mastiga räddningar och håller liv i matchen i första halvlek. I andra halvlek får tillslut K-hamn kontra in några enkla bollar och segern gick till dem.

Så även om vi inte gick vidare i DM så är det med ett litet leende man tänker tillbaka på de tre matcherna vi nu spelat. Finns många väldigt bra saker att ta med sig och bygga vidare på. Nu syns vi hallen i veckan och jobbar stenhårt för att ta upp kampen om en div 2-plats. För det är där vi redan visat, att vi ska vara.


Värt att notera om Lördagen i övrigt är att vi har nya mästare i laget. FIFA-mästare, försäsong 2011 är i år André och undertecknad. Efter övertygande gruppspel med gruppseger så blev det Armin och Sankan i finalen, där vi med en del tur tillslut fick ställa oss högst upp på prispallen.

Tack för en härlig Lördag boys.


Capitano



Höst i Augusti...

God höst kamrater. Höstsäsongen är på ingång och bloggen ska vakna till liv igen. Även om bloggandet legats på latsidan så har ju inte Flottans herr-lag latat sig. Träningen är i full gång och förberedelserna inför säsong 11/12 verkar lika lovande som laget.

Finns en del nya lag i serien som iallafall inte jag stiftat bekantskap med innan. Här nedan ser ni den nya tabellen och lag som HK Hök, HP Nissan och IFK Bankeryd har jag aldrig tidigare mött. Men hallandslagen har för tradition att hålla bra standard så det blir nog ingen "walk in the park" eller "resa till Ronneby" som någon kan ha sagt.
Andra lag som enligt rykten förstärkts med flera värvningar är Eksjö, IFK Karlskrona och Bromölla. Sedan har vi topplagen från förra året Tollarp och Mönsterås kvar samt Cyrus som är ett andralag och säkerligen svårslagna uppe i Jönköping.
Summa kademumma är nog alltså serien tuffare än någonsin. Jag är helt övertygad om att vi är bättre i år än förra året. Men vi ska inte glömma att även konkurenterna satsar och värvar.

Eksjö BK 0 0 0 0 0 - 0 0 0
HP Nissan 0 0 0 0 0 - 0 0 0
Mönsterås HK 0 0 0 0 0 - 0 0 0
IFK Karlskrona 0 0 0 0 0 - 0 0 0
Hässleholms HF 0 0 0 0 0 - 0 0 0
Tollarps IF 0 0 0 0 0 - 0 0 0
IFK Bankeryd 0 0 0 0 0 - 0 0 0
Göinge HK 0 0 0 0 0 - 0 0 0
HK Hök 0 0 0 0 0 - 0 0 0
Bromölla AIK 0 0 0 0 0 - 0 0 0
Flottans IF 0 0 0 0 0 - 0 0 0
Cyrus HK 0 0 0 0 0 - 0 0 0


Vill förtydliga att detta är ingen tippning av serien som jag har gjort utan helt enkelt en "klipp ut och klistra in". Förra året tippade jag serien, vilket gick sådär, och kommer antagligen ge det ett försök i år igen.

Flottans heta nyförvärv som ska höja laget i år är tränare Jens Olander, spelande andre-tränare Kristoffer Sevestedt och speediga M9 William Jansson.
Vi har även en Calle Johansson som gör comeback.
Ska även inte glömma att Micke Sandström går in på sin 3,5:e säsong och antagligen blivit ännu bättre, snyggare och finare i håret.
Sen har vi spelare som Adam Eriksson och Viktor Österberg som kommer köra hela säsongen i år.
Så vi ser inte helt ofarliga ut.

Imorgon är det "dax" för säsongens första träningsmatch. Vi åker till staden med Burker King. DVS Käääääälmar. Vi mötte Kalmar vid två tillfällen förra året. Första matchen torsk med 6-7 bollar och i DM detsamma med 3 om jag inte minns fel. Vi gjorde alltså fullt OK matcher mot dem och stod upp bra mot detta topplag från Div 2.
Det ska bli väldigt intressant att se vad vi går för, hitta lite linjer och framförallt bygga ihop försvarspelet mot bra motstånd.
JO har jobbat på bra med träningsmatchbokningar och jag har en känsla av att vi kommer komma väl förberedda, den 24:e september, hemma mot HP Nissan i premiären, oavsett vad dem kommer med för lag.


Ska även bli spännande att se hur många blogginlägg som Pelle "Eklöven" Johansson mäktar med.

Som ni märker. Finns mycket att se fram emot i år. Allt känns oerhört spännande och det är med en härlig känsla och spänning jag ser fram emot säsongen.



Syns i hallen.
Capitano

RSS 2.0