Derby

Laddade i förmiddags med lite Handbollsskola. Dom minsta i föreningen drog igång idag. Vilken glädje, vilken energi! Underbart kul att se en 7:åring göra mål och fira med armarna i luften som om han hade avgjort en vm-final. Kommer definitivt att ta med mig en stor del av den energin in i matchen imorgon mot Karlshamn.
 
För 2 säsonger sedan gick Karlshamn åter upp i div 2 igen. Som nykomling i fjol så presterade dom bra och höll sig kvar i (övre) kvalmatchen nästan in i det sista. I år har dom fått tillbaka några hemvändare samt en ny tränare i Karlskronakillen Kalle Lång.
Karlshamn har i alla år varit ett roligt lag att möta. Det är såklart alltid derbykaraktär på matcherna och ett alltid hårt kämpande Karlshamn är ingen lätt nöt att knäcka. Vi mötte dom i DM i fjol där Karlshamn tillslut gick som vinnare efter en hård drabbning. En sak kan vi allafall konstatera. Dom vill absolut inte förlora mot lilla Flottan i sin hemmaborg.
I första omgången slog dom Bankeryd borta efter att ha gett dom ett försprång med 10-2. Dom visar god moral och vinner den matchen. Antar att dom firade med Burger King på hemvägen. (Hade jag gjort iallafall)
Karlshamn brukar spela en snabb handboll med bra rullar och finurligt anfallsspel. Det gäller att jobba max i försvarsspelet om man ska få betalt för mödan.
I försvaret brukar dom spela utgrupperat och trycker hårt i sina kontringar med en snabb Nordahl i spets.
Som burväktare antar jag att Hasse är kvar. Jämnårig med mig och år efter år som vi har möts så blir karln bättre och bättre. Hade vart kul att veta hur många matcher vi möts nu?
Kan summera med att vi kommer få jobba s*t*n om vi vill ha poäng med oss hem.
Men det är just det som gör mig extremt sugen på matchen imorgon. Vi åker dit för att jobba s*t*n, vi åker dit för att bygga vidare på spelet som vi presterade i 45 minuter mot Team Drott. Spelar vi bara vårt bästa och kan gå med huvudet högt därifrån så får det stå vad det vill på resultattavlan. Även om jag tror att vi har ett lag som i sina bästa stunder, kan ta poäng av vilket lag som helst.
 
 
För någon timme sedan gick vinnaren av Lidingöloppet i mål. Det var inte Adam E som vann. Bara så ni vet. Tror vi får vänta någon timme till men snart så är Adam inte bara en riktig klassiker för oss utan även en Svensk Klassiker. Adam på Facebook i förmiddags: "Pain is temporary, quitting lasts forever! LIDINGÖLOPPET du är mitt sista hinder på den svenska klassikern, jag ska mala sönder dig!!!!!!"
Derby imorgon.
 
 
// Capitano

aha...

Så var premiären av div 2 avklarad. Även om inte resultatet gick som vi hade hoppats så finns det ändå mycket att ta med sig hem och vidare i serien.
Vi möter ett Team Drott som antagligen är det bästa laget vi har mött de senaste åren. Jag kan inte minnas att jag tycker att något annat lag i Div 3 skulle vara bättre än dom här. Inte heller de träningsmatcher mot div 2 lag vi tidigare spelat. Det syns även i början på matchen att vi blir lite tagna av att motståndarna är bra och spelar tufft, blandat med premiärnerver såklart. Att ge ett försprång med 7-1 är inte optimalt. Sista 15 av första vinner vi sen med 5 bollar och jag tycker att det är vi som sitter i förarsätet inför andra.
I andra så håller vi jämna steg och är för första gången uppe i ledning med 15 kvar. Då träder farbröderna med pipor i munnen in i matchen och tycker att vi som nykomlingar ska få det ännu tuffare. 2 tuffa utvisningar på kort tid och åter igen får vi jaga. Vi jagar på ganska bra och äter oss in i det åter igen och är bara 2 bollar back innan konstiga domslut ännu en gång börjar hagla. Till och med spelarna i Drott börjar undra vad dom blåser för.
Vill inte gärna skylla på domaren till förlusten, men dom gjorde det i synnerhet inte enkelt för oss. Alla förbannade stolpträffar i slutet med gör en galen, men det är så det är med handboll ibland. Små marginaler och jag tror att Drott innerst inne andades ut när matchen väl blåstes av.
 
Tycker ändå med några timmars distans att vi gör det bra i 45 min. Vi krigar, vi visar moral, glädje och stundtals riktigt bra handboll. Vi var för dagen förstärkta med två spelare från forna Hästö U. Björn och Emil kommer in i laget och spelar som om det inte hade gjort annat än med oss.
Vi spelare i Flottan har tidigare uttryckt oss att ska Hästöspelare spela med oss, så ska dom vara en av oss och verkligen vilja spela med oss. Båda 2 byts in idag när vi har en det tungt i början av matchen och väcker laget. Med tuffa satsningar och bra farsvarsspel så höjer sig alla andra med och fick den "aha" upplevelse om hur det är att spela i div 2.
Det är just det som vi ska ta med oss till träningarna och till matcherna i fortsättningen. Satsningarna, viljan och glöden som behövs i div 2 på matcherna, behövs också på träningarna. Gör vi bara det, så är jag säker på att det kommer bli ett ruskigt roligt år. För hur det än slutade idag. Så är det ju förbannat skönt att vi är igång.
Tuggar vi bara på nu, så kommer garanterat resultaten komma också. Det är många matcher kvar och jag fick, trots att jag kan vara världens sämsta förlorare, mersmak efter matchen. Ni som känner mig väl, vet att det aldrig hänt efter en förlust.
 
 
Vill även tillägga att vi borde träna på vårat inspring. Med datorstrul och en ljudanläggning som suger så blev det  inte riktigt som vi tänkt. Men wtf. Vi tar nya tag även där och lär oss av det med. Flottan i div 2. Vi har ju bara börjat.
 
 
// Capitano

"Det är det här vi har väntat på. Det här vi längtat efter." Imorgon är vi äntligen där.

I september 2005 så debuterade jag och Adam Eriksson för just då Div 1 spelande Hästö. Vi hade tidigare som riktiga "ungdomar" spelat ihop i Flottans Div 4 lag. (Ni kan ju tänka er hur ung Adam var med tanke på att jag just nu knappt hade hår på bröstet.) Men just den kvällen, borta i Kristianstad, 2005. Vi har precis sprungit in på planen och "välkomnats" av publiken. Nervösa som vi båda är så står vi lite i sidan och lyckas utbyta några ord. "Det är det här vi har väntat på. Det här vi längtat efter." Just den kvällen var vi äntligen här.

Ett par år senare så spelar vi åter igen ihop. Denna gång spelar vi båda i div 4 med vår moderklubb Flottans IF. Vi pratar innan säsongen börjat om att vi ska vara med och plocka upp Flottan till div 2. Att det hade varit förbannat kul och detta blir något som vi verkligen strävar efter. Vi gjorde en liknelse inom laget med Åshöjdens BK. Vi utnämnde bla en Hitte Joel och en Bagarn. Efter seriesegern i div 4 så var det. "Åshöjdens BK, Vandringen har börjat."

Resan som många av oss har gjort tillsammans, från div 4 till div 2 har knappt varit krokig utan allt har nästan alltid gått enligt planen. Vet att jag nämnde redan i div 4 att jag tyckte det åter igen var kul med handboll. Hade 1-2 säsonger innan börjat tröttna på resor och avsaknaden av glädje lite då och då. Den glädjen fick jag tillbaka med de då unga pojkarna i Flottan. Armin, Sune och jag kom till ett lag fyllt med junisar som snabbt blev våra bästa vänner.
Stefan Seijlert tillsammans med laget gav oss tillbaka suget på handboll. Målet var bestämt och det var div 2.

Vi hade ett "mellanår" i Div 3 som nykomlingar. Vi satte ribban kanske lite högt och ville vinna den serien direkt. Vi höll oss dock på övre halvan och med en hel del spelare i laget som aldrig spelat högre än div 4 så blev det en 5:e plats. Vilket nu i efterhand kan har varit nyttigt för både lag och förening. Man märkte dock redan det året att det fanns mycket hjärta i laget och vi hade en stämning inom laget som var fantastiskt nu när Eklöven-gänget spelat med oss. Samt att vi året efter skulle vara mer redo.

Förra året vann vi serien med nya tränare i JO och Seve. Seriesegern var aldrig hotad och målet var nu nära. Laget hade fyllts på med förutom Seve även med en matchvinnare i Kalle J, och speedad vinnarskalle i William och en pånyttfödd Sankan. Nej, Sankan var inte ny för laget med med den utvecklingskurvan han hade förra året så blev han ett nyförvärv. Seriesegern var aldrig hotad och Flottan var klara för Div 2!

Imorgon är det Söndag. 23/9. Its Gameday. Vi spelar i Div 2. Målet är nått. Vi har nu nya mål uppsatta, vi är redo för att fajtas och vår plats som div 2 lag. Vi har tränat på bra och laget har tagit form. Ska bli otroligt spännande att se var vi står gentemot övriga lag. Det är egentligen inte så mycket vi vet, förutom att vi är bra och att vi tagit oss hit för att vi har ett hjärta i och för laget.

Imorgon 20120923 kl 1600 mot Team Drott i Idrottshallen. Flottan, i div 2, "Det är det här vi har väntat på. Det här vi längtat efter." Imorgon är vi äntligen där.


// Capitano

RSS 2.0