Seriefinal och utfrysning...

Skulle precis sätta mig och skriva av mig lite efter matchen. Men som vanligt var Jensa först på hemsidan. (finns länk till hemsidan till höger i menyn)

Förutsättningarna inför en tidig seriefinal kunde nog inte ha varit mer struliga. För egen del har vi maginfluensa i familjen och det var min tur igår kväll samt under förmiddagen idag. Kände mig dock pigg nog för att ge det ett försök. Var ju trots allt seriefinal och det vill man ju inte missa.

Även Kalle fick kasta in handduken precis innan match. Svansen hade inte läkt sedan förra veckans platta fall på "röva" uppe i Jönköping. Kalle som har växt in i laget som försvarsgeneral är en viktig kugge bakåt.
Seve har även lite problem med en magmuskel och spelade på en lägre % än vad han brukar.
Även vårt naturliga val på V6 var bortrest.
Hur det än är så har man alltid sitt bästa lag på banan när domaren blåser i pipan.

Matchen började lite trevande och väldigt målsnålt. Det var inget lag som någon gång mäktade med ett ryck.
Vi spelar lite spänt och de tekniska felen radas upp. Anfallsmässigt gör vi nog fler tekniska misstag än vi gjort hittills någon match.
Bakåt har vi bra koll. Är deras H9 som några gånger, för göra lite enkla mål men i övrigt är det stabilt.
Matchen är jämn i halvtid och vi kommer ner och har tagit ny sats. Vi börjar andra med två snabba kontringar och tar ledningen. Vi har här läge att "rycka" lite i matchen men lite sämre beslut både från oss och i andra situationer även domaren så gör istället Bankeryd 2 mål och är tillbaka i ledning. Så här fortsätter matchen och fram och tillbaka.
Domaren som i övrigt, tyvärr, tappade matchen efter ca 25 minuter i första och efter detta mest ägnar sig till att ta konstiga domslut rakt igenom. Ett tag kunde man tro att det var smålands-domare på plan.
Slutskedet av matchen är lika spännande som knasigt. Vi har bollen vid lika och ca 1.40 kvar. Gör vi mål här så har vi minst lika. Istället tar vi ett halvdant avslut och Bankeryd kontrar och tar ledningen. Tillbaka i anfall gör vi iallafall mål och det är ca 30 sek kvar av matchen. Bankeryd upp i anfall med chans att avgöra. Dem gör något konstigt med bollen och Dahlberg lyckas sno den. Jensa slänger in timeouten och med 15 sek kvar har vi chans att avgöra. Tanken var att avslut skulle komma med ca 5 sek kvar så att dem inte skulle ha chansen att avgöra. Så gör vi men deras målvakt lyckas rädda och matchen slutar nog ganska rättvist lika. Det är summa summarum väldigt små marginaler som avgör...

Stort plus till Robban som spelar 60 min, fajtas och ta för sig. Adam och Armin gör stabila skyttematcher.
Försvarsspelet är fortfarande vårt signum. Vi snittar att släppa in ca 21 mål per match och släpper idag in 24 mot ett topplag.
Bankeryd kommenterade efter matchen att vi var det bästa laget dem mött. Detsamma tycker vi även om vi vet att vi kan bättre än så här.
Serien är lång och endast 1/4-del är passerad. Flottans glada pojkar är fortfarande i topp, obesegrade, och satsar på att vara kvar där.

Hade som lagkapten en annan roll idag än vanligt.
I omklädningsrummet fick jag sitta själv, när vi gjorde "ringen" fick inte jag vara med, när alla gjorde high-five ville ingen fiva med mig, när det var time-out fick jag inte komma nära. Hoppas nu att detta var värt det och att ingen blivit smittad.
"seve" kommenterade dock min insats idag med ett "Du ser lättare ut". Tackar för det.

// Capitano

Det bästa till sist...

Tillbaka i bussen och fortfarande obesegrade. Vi började matchen mycket imponerande och tog ledningen med 3-10. Sista 12-13 av första händer dock något. Vi blir lite passivare, dem får några domslut med sig, och deras underljamare började trilla in. Således gick vi ner i halvtid och resultatmässigt var det helt jämnt.

Vi pratade om att vi skulle pumpa på och att belöningen skulle komma.

Så gjorde vi och vi gick snabbt ifrån. Sista 15 kantas av konstiga domslut, en och två- punkter. Bakåt fortsätter vi vara stabila och det är aldrig något snack om vem som ska vinna.
Matchens snyggaste mål gör Calle när han fångar bollen med vänstern, faller och ändå lobbar in den i bortre krysset.
Även samma Calle som har det jobbigast i bussen just nu med en kraftigt ömmande svanskota.

Vi befinner oss just nu på väg mot BK. Det vankas belöning! (Armin är i extas)


// Capitano


Tripp genom de mörkaste skogarna...

Uppdelade i två minibussar har Flottans glada pojkar nu gett sig av mot Jönköping för att ta sig an Cyrius.
Calle kollar på film i sin telefon, Jajje kör så det ryker och coach lusläser sportbilagan. Jag har även en mystisk, snarkande man framför mig som alltid tar tillfället i akt att få sova en stund. Såklart har vi en junis i bilen om något ansträngande skulle inträffa på vägen.

Cyrius B har sitt a-lag i högre div och vad vi har att vänta vet vi inte riktigt. Dem har spelat många jämna matcher hittills och vi är inställda på en tuff drabbning idag med.

Med risk för åksjuka får jag nog lägga ner bilbloggandet nu. Inte alls omöjligt att det kommer några bilder på lyckliga Flottan-pojkar som är på Burger King efter matchen.


// Capitano


31 år gammal svit är bruten!

Så in i bombens skönt! Flottans if lyckades idag, i seriesammanhang, för första gången på 31 år!

Vi fick två försök på oss i fjol men förlorade båda två. I år, lyckades vi äntligen. Vi satt i förarsätet i hela matchen men lyckades aldrig riktigt rycka. IFK:s Mattias Roos hade en het bössa och gjorde tio baljor även om jag "hjälpte" honom på några av skotten. Men så kan det ju bli när en spelare får övertaget på en annan. Sen vinner man ju sällan en match pga att en spelare är grym.
Dom andra åren har IFK med sitt enorma kämparhjärta kunnat besegra oss med hjälp av ett formidabelt niometersspel och sammarbete med m6. I år fick vi tag på deras kollektiv och kunde med hjälp av vårat kollektiv gå segrare i matchen.
För det är ju faktiskt kollektivt som vi vinner. Målskyttet är spritt över hela ledet. Vi fick se Adam E lossa bössan som aldrig förr, Armin gick både utsida i anfall och blockade skott i försvaret. Sen alla dessa underbara flippar och lobbar. Antagligen för att jag åkte på en hel del sådana i mina dar, så älskar jag se när "mina" egna spelare gör sådana mål. Förstår den andre målvaktens känsla helt enkelt....
Vi spelar ett bra försvarspel i princip hela matchen och sista 30 betalar det sig verkligen. Något som vi saknade i fjol var en "försvarsgeneral" i år kryllar det av dem. Vi har tex Kalle, Sankan, Österberg och Seve som har den egenskapen i sig som får spelaren brevid sig att höja sig.


Någon annan detalj med matchen som är värd att nämna var att "äntligen" media tog sig tid att åka ner till hallen. Förstår att det är lite speciellt med derby men skulle inte skada med lite mer plats i de annars så Håki och Fotbollsdominerade tidningarna. Skulle patrik Söderström tappa bort sina bilder så bjuder vi här på två stycken som kan användas när tillfälle ges:

sune


Vet att många damer kommer gilla den här bilden. Jag är även lite rädd för att få prygel av Sune i veckan men det är det helt värt med tanke på läsar-siffrorna som lär stiga i taket.

micke

Lägger även ut en tävling. Vem är denna 18-åriga ligist som fastnade med snus och paradise hotell-frilla på sitt pass? Det man inte ser på bilden är att bilden togs i ett häkte och i händerna hålls en skylt med några siffror på.



En riktigt derbynöjd
Capitano


Samla ihop trupperna!

Flottan-orgie i idrottshallen idag.

Flottan U - Kalmar kl 1500 Östersjöhallen
Flottan herr - Bromölla 1700 Idrottshallen
Flottan Dam - Vinslöv 1500 Idrottshallen

Så det finns många anledningar till att ta sig ner till hallen. Kan även för de kvinliga läsarna tipsa om att U-laget är förstärkt med en äkta handbollsprofil inför dagens match.

För vår del står Bromölla på schemat. Det lär bli en tuff match som det alltid blir mot Bromölla. Inför denna säsongen har dem värvat en hel del och sägs vara starkare än på länge. Dem spelade jämnt mot Mönsterås större delen av matchen och senast slog IFK här i Karlskrona. Så det är nog inget sk "Enga-gäng" som står på banan även om vi hoppas, för gamla minnens skull, att Håkan Engström står på startklar. Alltid lika kul att möta denna forna stjärna.
Vi har sagt det förr. Oavsett vad som står som motstånd på andra sidan så ska vi se till att få ut det mesta av oss själva, räcker sen inte det, så tar vi av hatten.
Är inte alls omöjligt att Bromölla startar matchen med både en och två-punkt. Dem gjorde tydligen detta mot Mönsterås från start. Bromölla är inget lag som lägger sig ner och dör. Dem kommer kämpa tills sista droppen.
Kan även nämna om Bromölla att en gammal vän och Hästö-kollega spelar där. Vi hälsar Johan Nyren tillbaka till idrottshallen.


Trots denna soliga, men kalla, söndag så tycker jag att vi tar oss in till hallen och njuter av denna heldag med Flottan IF. 6 poäng vore fantastiskt!!



Capitano

Superhelg!

Var ett tag sedan jag skrev nu. Tiden räckte inte till för ett "inför"-inlägg. Sammanfattar därför lite kort de senaste dagarna...

Vilken superhelg det har varit.
Det har varit strålande väder, Idol-succe, födelsedagskalas, Derby-seger för Liverpool och en stärkande seger i Mönsterås för Flottans glada grabbar.

Helgen tog fart redan i fredagskväll då min fantastiske lillebror gick vidare i Idol. Håll ögonen på den grabben mina vänner. Robin Stjernberg är värd att lägga en eller massor av röster på.

Fick sedan sovmorgon i Lördags då frugan tog ungarna in till Handbollsskolan. Dem kom hem och var på strålande humör då dem haft jättekul. Det är mycket handboll hemma nu. Senast i morse drog Theo en stenhård mersare i pannan på mig när vi la straffar. Påminde lite om Adam Erikssons straff, Växjö, borta förra säsongen då Adam blir nerdragen, målvakten säger några väl valda ord till Adam, varpå Adams straff, medvetet eller omedvetet låter vi vara osagt, går klockrent och stenhårt rakt i pannan på den stackars målvakten som hamnar nästintill vågrätt i luften.
Anledningen till att jag fick en härlig sovmorgon kan ha varit för att det var min födelsedag. Känns väldigt stort att fylla 26! (not) Innan kalas med familjen så togs den röda Liverpooltröjan på och fick se både Carrol och Suarez näta i Englands och kanske världens tuffaste Derby. En riktigt fin present från våra hjältar!

Helgen toppades däremot av något annat. Varken tårta, Liverpoolseger eller presenter med omslagspapper kan slå den härliga segerkänslan som infann sig efter segern i Mönsterås.
Ska erkänna att jag var lite spänd inför denna matchen efter förra årets "Mos i Mönsterås". Denna matchen kan absolut vara en av seriens tuffaste bortamatcher och har man inte huvudet med sig in på banan så blir man överkörd. Vi var medvetna om detta och startade själva i ett rasande, manglande tempo. 0-9 efter 13 minuter säger allt. Då hade dem redan bränt sin Timeout efter 4 minuter samt att deras tränare förvisats till läktaren. Självklart kan vi inte hålla denna nivån hela matchen och Mönsterås börjar sakteligen få in några bollar. Dem kommer som närmast, i andra halvlek till ett fyra-målsunderläge.
Pratade lite snabbt med deras tränare efter matchen och han säger själv att dem kan inte spela bättre än vad dem gjorde idag och han tog av hatten för ett för dagen bättre lag. Även vi tar av oss hatten för Mönsterås som trots sin tunga start aldrig slutade kämpa och i 59 min körde på som om dem fortfarande hade en chans att komma ifatt.
Känns förbannat bra med seger på den bortaplanen. Är antagligen inte många lag som kommer åka hem med 2 poäng därifrån och jag hoppas lite smått på att Mönsterås hakar på i toppen i serien då dem alltid ger en tuff men ärlig match.

Övrigt att nämnas om serien är att man är nyfiken på de andra lagen. Lite oväntade lag vinner och lite oväntade lag tappar poäng. Hur bra är de andra lagen? Tur man inte gav sig på att tippa iallafall. Hade antagligen vart helt ute och snurrat på en del lag.

Härnäst har vi åter igen en tuff match på schemat. Bromölla står på tur på söndag. Men först myser vi på den segerkänslan vi tog med oss hem, lirar segerfotboll imorgon som uppvärmning och laddar om och tar sats inför nästa helg!


Tack familjen, vädret och Flottan för en superhelg!


//Capitano

RSS 2.0