Mellandagsöverraskningar....

Igår på träningen dök det upp några storartade överraskningar. Några hemvändare kände för att träna lite med Flottan boys och dem var med än välkomna. Alltid trevligt med nya ansikten och med namn som Kenny "Marklyft" Johansson, Markus "Basen" Arnesson och den största "suprisen" Carl "calle" Johansson. Den sistnämnda var det ett par år sedan man lirade boll ihop med. Tycker allt att takterna verkar sitta i. Helt klart!
Basen är den av dem tre som har störst sannolikhet att fortsätta leka med oss andra halvan av säsongen. Basen som var med förra året när vi gick upp i trean har tagit en paus från handbollen för att söka lyckan och gräva guld i Norge. Om du bestämmer dig för att stanna så vore det toppen. Både på och utanför planen.
Kenny är även han en halvt legendarisk spelare. Spelade med honom i Hästö U när det begav sig. Kenny är en sån spelare som laget verkligen hade behöft. En försvars-ledare ala Henrik Reiz. Hade vart toppen om gym-experten kommer hem till kallekrona när hans studer är färdiga. Skickar därför redan nu en påminnelse till ledningen inom Flottan att komma ihåg att kontakta Kenny inför nästa säsong.

Annars tycker jag det va en ok träning. Första träningen efter ett uppehåll brukar bli som den var igår. En del tekniska fel och mer spring än tanke i spelet. Att vi fick träna utan klister gjorde inte saken bättre eller enklare heller. När väl passningarna kom fram och skotten kom iväg så satt dem ofta en bra bit över mål. Hoppas någon smyger ner lite lim idag i väskan så blir nog träningen lite roligare ikväll.

Vore kul om lite fler u-lags spelare dyker upp med. Även det laget har match redan den 6:e Januari.

Tänk på det. Bara en vecka kvar till vår-premiär boys!



Capitano

Samla trupperna...

Nu är ju faktiskt Julen slut. Hoppas alla har ätit gott, umgåts med sina nära och kära och fått de julklapparna som de önskade sig.
Idag är då dagen då allt det glöms. Idag är dagen då vi drar igång de gemensamma träningarna igen. Idag är dagen då vi ge det där lilla extra för att ta klivet ännu ett snäpp för att försöka haka på i toppen.

Jag skrev i ett tidigare inlägg att vi vet vad vi måste ändra på och vad vi måste göra bättre. Pianot finns där, Stefan ger oss noterna och nu är det upp till oss att spela en vacker melodi. Är vi överens så syns vi i Sunnahallen ikväll. Är vi överens så finns det inga hinder för det här laget.

Jag tog själv en välbehövlig vila från bloggen under jul. Ser att vi har några trogna som vart inne och spanat och hoppats på ett inlägg. Ledsen att jag gjort er besvikna. Försökte få Pelle till att stretcha sina fingrar men icke han heller hade tiden. Så är det ibland.


Capitano

God Jul Kamrater!

Trots tränings och blogg- uppehåll just nu så kan man inte låta bli att ge laget en tanke så här på dopparedagen!
Hoppas ni får en God Jul nu och käka inte för mycket skit och drick inte för mycket julmust. Lagom är godast. Sen kör vi ju igång igen på Onsdag. Gäller att inte se ut som en degklump då inte.

Hade väntat mig lite smaskiga detaljer från Pelle ang julfesten som var häromdagen. Jag var själv inte där men enligt ryckte och de fylle-samtal jag fick under natten så var det nog en lyckad kväll.

God Jul Amigos!

naken tomte

En hel helg...

En hel helg har gått sedan förra inlägget. Efterfrågan var stor även denna gången det blev ett oplanerat uppehåll. Är ju lite så nu när vi ska ha lite jul-ledigt från handbollsträningarna. Man hinner göra och tänka på annat om dagarna.

Men nu föll det så väl att vi inom laget hade lite kalas i Lördags. Vi var ett par stycken som samlades hemma hos Micke och spelade Fifa 11. Tar emot att erkänna detta men jag är man nog att ta en förlust. Jag tror inte jag vann en enda match under kvällen. Än värre så torska jag 2 mot Micke "den ödjmjuke vinnaren" och är dum nog att berätta om det här. Nöjd nu Micke?

Efter några timmar så beger vi oss hem till Sune och ner i hans källare där han har ett pingisbord och suprise suprise: en bänkpress.
Bänkpressen rördes inte så mycket då alla hade åkt på rådäng av Sune om det blivit tävling i det också så vi höll oss till en Pingisturnering. Vi lottade att i kvartsfinalerna mötes längst mot kortast osv. Henrik "Myrre" (fd Eklöven) gästspelade på en Flottanfest och fick känna på vilka vinnarskallar det finns inom laget. Jag var full av revansch efter att en gång släppt in en boll av Myrre och gav han smisk med 11-0. Fick i semin revansch även på Micke efter en jämn drabbning där det till slut slutade 15-13. I finalen fick man så möta bolltrallaren, slingshot, superskruven och servespecialisten Andreas Sunesson. Vet inte om det var nerverna eller att jag hade stolpe in efter Fifa-förlusterna men jag fick gå ut på staun som Pingismästare i Flottans IF.
Åter igen så måste jag lägga upp en bild på Micke. Hans spelstil var kvällens snackis och han ger mig varje gång jag träffar honom, ännu en anledning att nämna han i bloggen.

Pingis-Micke
Hyfsad put-stil han hade när han servade?

Drog igår in och kollade på Hästö när dem spelade. Dem mötte Warta som ligger ett par placeringar ovanför dem i tabellen. Skulle dem hålla sig borta från bottenstriden och ha någon chans att hänga på i toppen så var nog seger ett måste.
Måste säga, trots storseger, så var det ingen toppenhandboll som presterades. Det var iallfall värt inträdet för kvällen då det var gratis. Men det jag vill komma till är handbollspubliken i Karlskrona. Antingen gör Hästö IF något som är riktigt fel eller så är bara handbollspubliken i staun väldigt speciell. Skulle vilja påstå att det är mer ös på läktaren i Mönsterås eller Tollarp i Div 3. Vet inte exakt hur många som var o kollade på matchen. 7-800 kanske? Men man kunde ändå i vissa stunder höra vad spelarna på bänken viskade till varandra. Detta publik-beteende är numera en regel än ett undantag på matcherna. Väldigt tråkigt då ett handbollslag i näst högsta serien är värda mer.


Capitano

Fredagskarameller

Igår va det sista träningen på höstsäsongen. Vi lirade en typ av internmatch där det vinnande laget skulle, på julfesten, bestämma vad det förlorande laget skulle göra. Känns som att det lär bli städning för dem som loosa.
Jag fick äran att spela i det gula laget. Kunde inte följa upp mitt goda ute-spelarspel från i Måndags men vi vann ändå. Mkt tack vare stabilt målvaktsspel från Tröttis. Vi vann handbollen med 3 bollar och gick nu in i andra utmaningen. Vi skulle även mötas i fotboll. Det andra laget förstärkte med Stefan och Micke Sjöstrand i laget men vad dem inte hade räknat med var att Micke Sanslös tycks ha mörkat sin kapacitet på fotbollen denna säsongen. Han dominerade i straffområdet precis så mycket man kan begära av en kille som i princip står still. Paradise-Micke lyckades iallafall med att peta in 3 baljor och segern även i fotbollen blev ett faktum.

Följetången i gästboken rullar vidare. Kommentarerna i gästboken har på senare tid åter igen ökat. Nu tycks Johanna fått en kompis vid namn Emma som är het på sune.
Vissa säger att dem vet vilka tjejerna är alt vilka det är som skriver det. Jag har mina misstankar men väljer att avstå från spekulationerna tills jag har mer kött på benen. Den som "lekte" Emma i gästboken igår är iallafall inte någon av oss som tränade då det skrevs under tiden.

Ni som läser och inte har ett ansikte på den väl nämnde Micke Sanslös så lägger jag nu ut bilden som han sökte till Paradise-Hotell med. Han kom inte med men fick tipset om att söka till "En annan del av köping" alt sätta upp ett tält på "Böda" i sommar om han nu ville satsa på att bli känd, snabbt, pga sitt utseende.
Om du inte skulle lyckas med handbollen Micke, vilket vi hoppas att du gör, så har du säkert en karriär som den nya "Robinsson-Robban"- killen alla vill vara.

Micke Sandström



Capitano

Laget före jaget...

Den värsta besvikelsen efter matchen har släppt och blodtrycket har sjunkit till det normala efter Stefans funderingar i Måndags. Har haft långa och ensamma timmar i lastbilen i veckan och hunnit fundera och analysera en hel del. Förstår Stefans besvikelse över vårat beteende vissa matcher och träningar. Att vi inte lyssnar och tar åt oss vad han säger innan vi tvingar honom till att få tourettes syndrom i halvtid eller hur vi får för oss att byta ut oss själva för att vi har det lite tungt.

Vi kan inte hålla på så längre. Det var inte vad vi bestämde och byggde upp i somras. En för alla och alla för en kan kännas klyschigt men ändå det som skulle symbolisera oss med en jämn trupp där vi alla ska stötta varandra i både med och motgång.
Handbollskunnandet har vi inom laget och det är upp till oss att använda det samt spela efter dem noterna som Stefan ger oss. Vi vet att vi kan och vi vet att vi har problem med detta just nu. Ni kommer säkert ihåg känslan och glädjen vi hade i somras och vid första segern. Bara vi fram denna känslan igen kommer vi bli svårslagna.
Att vi redan nu kan sätta fingret på det och är många i laget som redan nu kan börja med att ta tag i våra attityd och ledarroller inom laget för att få en annan energi och känsla bland oss är ju perfekt. Då vet vi vad vi har att jobba med fram tills andra halvan av serien som jag vet kommer bli förbannat rolig om bara vi, ALLA, bestämmer oss för att ha det.

Sista (officiella) träningen innan juluppehållet är ikväll. Tveksam att det kommer bli som en vanlig Torsdagsträning rent träningsmässigt då det just är sista och ingen match i helgen. Men oavsett vad vi gör så tycker jag redan nu att vi kan lägga en tänka på vad JAG kan göra för att göra allt lite bättre. Det är ju för faen snart Jul och över Jul ska man ju vara glad. Har man sen vart snäll så kommer kanske tomten på besök. Har man då vart riktigt snäll så kanske rent av en önskan slår in...



Capitano

ps. Lite intressant att se hur besöksstatestiken steg efter scoopet i måndags. Verkar som att det finns folk som är intresserade och bryr sig om hur det står till med lilla Flottan.ds

Jul-uppehåll, tid att filosofera...

Jag tycker att vi ger oss själva en applåd....




..... Vi knyter näven och går vidare......





...... Vi ska fightas tillsammans.....




.... Vi ska VINNA O NÅ NYA MÅL TILLSAMMANS......



//Pellée


Samvete

Baksmälla, ångest, vad hände igår egentligen? Nästan tur att man inte sov så mycket inatt så att man har varit lite för trött för att tänka.
Hade kunnat välja att försöka glömma skiten och skriva om hur jag dominerade på m9 idag eller om hur heta Stefan och Micke var i målet i laget jag spelade i på träningen ikväll men det pallar jag inte. Inget nytt och inga överaskningar.

Väljer istället att älta det som varit dåligt. Jag vet Carina. Koncentrera på det possitiva. Men just nu, ikväll vill jag ta detta, innan jag sammanfattar det som varit roligt. För även om det inte känns så nu så har vi har haft fler ljusa stunder än de tråkiga och mörka. Även tuffa killar kan skriva dagbok.

Halva serien är nu spelad och vi har torskat 4 matcher. Karlshamns-matchen kan man ta. Inte lätt att ta poäng av dem borta. IFK-matchen och Mönsterås-matchen ligger fortfarande djupt förankat i ett äckligt samvete som inte vill ge med sig. Tollarpsmatchen däremot är tvärtom. Vi kunde, även om det var tungt, åka hem från skåne med högt huvud.
Vilket annat nykomlingslag som helst hade nog varit någorlunda nöjda med en stabil mittplacering efter halva serien. Men inte vi. Vi ville mer, vi ville högre, vi ville vinna.
Kan inte påstå att jag med gott samvete går in i jul-ledighet och är helt nöjd med serien som egentligen bara har en topp med HB78-segern och sedan 3,5 dalar. Varken med mig själv som spelare eller lagkapten. Är till 99% säker på att i princip alla känner lika dant. Hade vi haft en nykomlings målsättning hade det vart störtskönt med ledighet nu och nya batterier efter nyår.
Som tävlingsmännsika ska man nog aldrig vara riktigt nöjd heller. Man vill ju alltid ha mer, alltid vinna och alltid vara bäst.

Den individ i laget som har störst vinnarskalle är tyvär inte på planen och spelar. Trodde jag var en tävlingsmänniska utöver det normala innan jag lärde känna coach Stefan. Finns ingen som tar så hårt på en förlust som han inom laget, även om han inte visar det utåt. Iallafall inte gentemot oss. Förstår om han tröttnat. Samtidigt som jag hoppas att han bara har en höstdepression som oss andra just nu.
Kalla det fjäsk om ni vill men Stefan är så otroligt viktig för det här laget. Jag har haft en av Karlskronas mest framgångsrika tränare som tränare. Jag har haft en flerfaldig världsmästare som tränare. Men skulle aldrig vilja byta ut Stefan. Kanske är det för att jag tror att jag och Stefan är så sjukt lika, inte bara inom idrotten utan har ruskigt många likheter även utanför planen som gör att jag tycker så. Eller är det för att att jag åter igen har kul med handbollen. Kanske är det för att jag tycker han har tillfört och har mycket mer att tillföra oss som jag tycker så. Det är vi, spelarna som just nu är problemet. Vi spelar med döva öron och tröga huvuden. Att vi, pga detta, ska klanta bort det viktigaste vi har, vore som att skjuta sig själv i foten. Där snackar vi samvete.

Stefan är en man som står för sina ord. Även om vi skulle göra en namnlista, muta honom eller vad fan som helst, så fortsätter han inte om inte han VET att vi kommer göra allt för att vinna resterande matcher. Eller iallafall göra allt för att försöka.

Jag kommer inte somna med rent samvete ikväll över denna säsongen och jag kommer definitivt inte ha rent samvete om Stefan inte är med oss efter Jul.
Jag vet att jag tänker handboll och hoppas nu att resterande i laget gör detsamma. Funderar över sig själva under jul och nyår varför vi lägger ner dem timmarna vi gör i veckan och vad vi vill göra med dem.



Från och med ikväll så vet jag iallafall som står överst på min önskelista som jag ska skicka in till tomten.



Capitano


Stress + BK = 0 pinnar

God kväll.

Just hemkommen från en fantastiskt rolig och underbar resa från Mönsterås.
Den var så himlands rolig, så fantastiskt juvlig och sprudlande att jag skulle vilja göra den igen.
Nä, nu ljuger jag. Fy f*n i h*lvete vad drygt det blev. En bilresa upp som fått Ystads Allsvenska lag att ställa in eller fått Göinge HK att banga ur en resa hela vägen till Karlshamn. Men inte vi. Järngänget från staun gav sig ut i snöyran. Kanske skulle vi stannat hemma eller kanske var vi rent av fortfarande hemma. 50 min innan matchstart kom vi till hallen och fick raskt byta om och värma upp.
När matchen sen blåste igång så var vi fortfarande kvar i samma stress. Efter 3-4 min ligger vi under med 4-0 och 5-1 och Stiffe tvingas ta time out.
Mönsterås var hetare och hungrigare. Vi fixade inte deras för dagen aggresiva 3-2-1 och gjorde misstag som dem fick kontra lätt på. Det tog ca 20 min innan vi hade kontakt i matchen igen men då händer samma sak igen. Vi stressar upp oss, passar fel och dem får kontra. Vi ligger under med hela 18-14 i halvtid och vi var nog alla beredda på en thunderking eller två av Stefan i Paus. För det var vi verkligen förtjänta av.
Smällarna uteblev och endast en kinapuff smattrade till i dörren. Men vi gick ändå igenom vad vi skulle göra annorlunda och hur vi inte skulle göra.

Vi kommer ut i andra och lyckas ta in några bollar. Ligger ett tag endast under med en ynka boll men gör då samma sak igen. Vi stressar och dem får kontra på våra misstag. Vi lyckas få en liten kontakt igen men samma sak händer ännu en gång och matchen rinner iväg. Vi var inte att känna igen idag samtidigt som Mönsterås inte var samma lag som förra helgen.

Tyvär så får inte Tollarp känna på våran revansch nästa helg då dem som tidigare nämnts fått matchen flyttad. Vi går därför till jul-uppehåll med någon förlust för mycket och en tråkig känsla i kroppen. Hade ju vart så förbannat gott att vinna inför jul. Lika kul som det är att vinna, lika förbannat tråkigt är det att förlora.

Värt att notera om dagen:
* H6 i Mönsterås är förbannat bra.
* Freddan nu fått sin första förlust i Flottantröjan på sitt cv.
* Det tog 2 timmar och 15 min att köra till Mönsterås.
* Adam "Snygg" Fröborg kan vara beroende av sitt telefon spel.
* BK är alltid gott men sitter bättre vid vinst.
* Stefan har svårt att vara arg och tjurig när Carina är med på matcherna.
* Att Stefan undanhållit bloggen från Carina.
* Micke Sandröm har träffat en målvakt i huvudet för första gången i sitt liv.
* Flottans IF HATAR att förlora.
* Armin käkade för nästan 200 spänn på BK med kommentaren som följd: "Fy fan vad äckligt det är med BK"


Kung Stefan på BK

En inte alls bitter Kung Stefan på BK efter matchen.


Kanske lite dumt att skriva om matchen samma kväll som den spelats. Har säkert något nytt att säga imorgon.


Capitano



Match + BK = kalas!

Har inte så mycket att säga idag. Sällan det händer, men det händer...

Om det blir seger i morgondagens match så innebär det full jackpot! Fördelen med matcher som ligger åt Kalmar-hållet är helt klart BK. dvs Burger King för dem som inte fattade. Det är nog det jag gillar mest med Div 3 ssn. Eftersom vi inte har BK i kallekrona så är det ju toppen att när vi spelar i skåne, finns Kristianstad och i Kalmar-skogarna så har vi ju Kalmars BK.


Kommer somna gott nu, drömma om en seger samt en Big King XXL med plus-meny, Cola, två st hot chees-dip och en påse chili-cheese....


Capitano

17 år men ändå så trött...

Herregud! Igår bloggades det ingenting och frågorna var många. Varför vi inte hade skrivit? hade vi slutat? Tröttnat?
NEJ, Vi har inte tröttnat. Ibland är det inte fel att behöva vänta på, och sakna något för att verkligen uppskatta det som kommer. Sen hade vi ju ingen träning igår. Hallen var tydligen uthyrd för att någon skola skulle spela natt-fotboll. Grattis till dem och synd för oss. Inte för mig dock. Dragit på mig en förkylning, igen, och hade nog vilat iallafall.
Stefan tog beslutet att vi skulle träna ikväll, fredag, för att ha en sista träning innan matchen borta mot Mönsterås. Trots förkylningen så tog jag mig in till hallen. För jag ville för allt i världen inte missa när lill-killen som alltid gapar, skriker och stojar på samlingarna skulle sjunga. Nej, allvarligt, Niklas den tröttaste är en lugn och fin kille. Vi började träningen med en samling där alla satte sig ner utom Tröttis. Han ställde sig upp, levde in, och sjöng så vackert att han som present från laget, kommer bli anmäld i idol 2011! Grattis Niklas!
Niklas som är målvakt i a-laget, ibland u-laget och i junis-laget är en av dem personerna som man märker börjar ta för sig mer och mer. Hans utveckling pekar uppåt och killen är ju bara 17 år! Han har storleken, vinnarskallen och talangen för att komma långt med sin handboll. Jag tycker det känns bra att dela målvaktsuppgiften med Niklas och vet samtidigt att jag inte kan lata mig, för då får jag snart inte spela längre.
Jag frågade om han firats något under dagen. Han svarade med att han fått en bok och choklad. Men att han skulle firas mer imorgon. Hoppas därför att han får en toppendag imorgon. Nu är det ju faktiskt bara ett år kvar till lill-killen får hänga med oss stora på staun om kvällarna.

Träningen då. Började lite oroligt då det inte var så mycket folk. Men i sista stund så blev vi iallafall två uppställningar för att värma upp med fotboll. Unga mot gamla, precis som det ska vara, och precis som det alltid blir så vann de gamle efter en för kvällen jämn match.

Dem ställde senare upp, anfall - försvar för att för att traggla igenom anfallspelet och snacka detaljer i försvarsspelet. Denna vecka när vi möter Mönsterås så vet vi iallafall vad vi har att vänta. Deras anfallspel bygger på starkt skytte och en kantspelare som är riktigt vass. Kan inte namnet på honom men kommer ihåg att han provtränade med Hästö för några år sedan och fick kontrakt men tackade nej.
I försvar spelar dem utgrupperat, vilket vi löste med bravur senast och satsar på att göra det igen.
Det vi framförallt vet är att vi måste spela på topp för att slå dem. I Mönsterås är det alltid svårspelat.

Mr Z dök upp lite halvsent och haltandes till träningen. Ingen tjurade på honom för det då han hade med sig två kartonger med tårtor! WOW! Mr Z slutar aldrig överraska oss. Han kommer med piller när vi har ont och tårta när vi behöver kärlek.


Hörs imorgon!


Capitano

Insnöad...

Igår på träningen så blev det unga mot gamla i basket. De gamle fullständigt krossade kidsen i denna för kvällen full-kontakt sport. När jag och övriga målvakter lämnade matchen för att köra målvaktsträning med Micke Sjöstrand så hade jag redan tappat räkningen. Är dock ganska övertygad om att sötsberg hade koll på den och kommer kommentera detta i kommentatorsfältet.

Micke körde på bra med oss målisar igår. Vi var 4 målisar på träningen då lill-Danne aka straffexperten tränade med oss igår med. Gott att man får känna att man lever lite. Går ju rykten om att vi målvakter tillhör dem lata typerna. Visst, vi springer inga marathon under en match men det är vi som får städa upp efter utespelarnas slarvande på matcherna. Ja, det blir ju en del och och ibland kan det bli riktigt påfrestande. Slut på den diskussionen.

Putte den lilla, men ändå så stora, som jag har nämnt tidigare har ju brytit det lilla fingret. Han satsar tydligen mot nya höjder. Igår så drog han och Dahlberg in en skylift under träningen och Putte hissade upp sig i taket. Vi andra som spelade 2-mål undertiden utlöste en skott-poäng på 100kr för den som träffade honom.
Ska nämnas att ingen träffade Putte men Flottan gick iallafall plus då det kom nersnöandes 2 rockringar och 4 handbollar från skyn. Tummen upp för Putte som kanske hade dagens prestation!

Micke Sanslös önskade igår att jag skulle skriva något inlägg utan att nämna hans namn och gör därför inte det idag. Vill ju inte snöa in mig på en person.

Johanna har skrivit ett inlägg i gästboken på laget.se/flottan igen. Ett tag trodde jag hon gett upp tennisgurun men nu tycks hon vaknat igen. Spännande. Tips på vem denna Johanna är?

Tittade även in på Hästös träning igår innan våran började. Dem spelade fotboll som uppvärmning och Kalle Lång rapporterade att de unga endast vunnit 2 ggr på hela säsongen när dem spelat. Känner igen tendensen och undrar lite hur det står till med dagens juniorer? Är vi äldre helt enkelt en bättre fotbollsgeneration eller vad?


Capitano


RSS 2.0