Återvändare!!

Flottans if:s herrlag kan gladerligen presentera två nyförvärv och båda är hemvändare. Har du väl varit blå/vit så kommer du alltid vara blå/vit.

Kan börja med att snabbpresentera Flottans nya tränare. Han är Flottans bästa affär någonsin enligt sportgruppens Peter Roth: Han såldes till Karlshamns HF dagarna innan Flottans herrlag lade ner sin seniorverksamhet. Hade Karlshamn maskat lite så hade dem fått han grautis men så blev icke fallet. Han fortsatte sedan sin karriär i bland annat IFK Karlskrona, Trelleborg, Hästö IF och till sist lite gästspel i smålandsklubben Alstermo HK. Jag talar såklart om Jeeeens Oooooooolandeeeeer!


Jens Olander som tränare för Flottans Herrlag kanske är lite otippat för många då detta är Jens första steg i sin karriär som handbollstränare. Jag har bara hunnit prata med han en snabbis sedan det blev klart och han sa iallafall att han tycker det ska bli spännande.
Ny som tränare eller inte tror jag inte har så stor betydelse. Det finns stora ledaregenskaper hos fd Hästö-kaptenen och rutin och olika ledarstiler har han antagligen snappat upp på vägen. Tvekar inte heller på att han kommer gå in i sin uppgift halvdant då Jensa inte är en kille som lämnar något till slumpen.
Jag ser fram emot ett att samarbeta med dig igen Jensa och hälsar dig stort välkommen hem!

Återvändare nr 2 som blev klar häromdagen är Unge herr William Jahnsson som efter två år i Hästö U valt att göra som så många andra Flottaniter. att komma hem igen. William är en speedig m9 med öga för spelet. William kommer tillföra mycket både för juniorerna och för herr-laget. Killen har div 2 rutin i kroppen och det är till den serien vi kommer sätta sikte mot.
Jag hälsar även dig stort välkommen hem och ser fram emot att lära känna dig lite bättre.



Syns i hallen imorgon boys. Samling halv 7. Mjukisbrallor och löpardojsen på. Hemlig träning står på schemat.



Capitano!

Nu är vi igång igen!

Det finns en tid på årets handbollskalender som är lite mindre glamorös, lite mindre lek men förbannat mycket allvar. För att klara av en hel säsong av hoppande, pangande i kryssen, stegande och massa närkontakt så måste man ha en fysisk grund.
Det är under denna tiden på året pojkarna urskiljer sig från männen. Blod, svett, tårar och linement. Fy fan vad gott!
Jag talar så klart om "sommarträningen". Flottans IF har nu samlat ihop sina trupper och gör sig redo för striden som börjar i höst. Förbannat kul att se att så många dyker upp och är villiga att ta kampen i sommar om en plats i A-truppen. Ingen plats känns given och sköter man inte sina kort rätt i sommar kanske någon pigg junis ber dig att fylla sin vattenflaska.

Vad har nu hänt under uppehållet?
Värt att notera är ju att våran Coach Stefan Seijlert fick pga yrkesmässiga skäl tacka nej till förlängning som förstetränare i Herr-laget. Jag har pratat med honom och vet att han mer än gärna hade velat vara med på tåget den här säsongen och att hans revanschlysta från förra året var enorm. Men ibland blir prioriteringarna annorlunda i livet och alla beslut som man tar är inte alltid dem roligaste.
Jag vet iallafall att Stefan på någon sätt kommer vara inblandad i herrlaget och att han kommer försöka bidra med den tid han har för att hjälpa oss ta klivet. Du är såklart välkommen ner till hallen Stefan när du har tid.

Föreningen har även jagat rätt på en ny "head-coach". Letandet har gått bra och även om man inte ska skrika hej innan det står svart på vitt så ser det ut som att förstavalet i klubbens sökande har gett utdelning. Personligen ser jag enormt mycket fram emot ett nytt samarbete och är säker på att personen i fråga inte gör något halvdant utan kommer ta sig ann denna uppgiften till 110%. Du är såklart också mer än välkommen ner till hallen!

Ett och annat namn är också ev på väg in på spelarfronten. För att ta klivet upp så är kanske inte en och annan spets helt ovälkommen in i truppen. Div 3 är en jämn serie och för att vinna alla toppmatcher så krävs det att man har spelare på topp varje gång det är match. Alla kan inte alltid ha "sin dag".

Spelarpresentationerna jag utlovade innan uppehållet är på gång. Dem är nog färdiga innan Micke fått tummen ur och gjort klart sitt "gäst-blogginlägg".

Syns i hallen imorgon. Gamla som nya!



Capitano! (tills annat bestäms) ;)

RSS 2.0