Alla dagar i veckan!

Alla dagar i veckan var det ja. Bra där Feffe. Ber samtidigt om ursäkt till alla som läste min liknelse med Mourinho. Hade Feffe varit smart hade han inte gett oss extra tändvätska för att vilja köra över dem. Vinna med så många bollar som möjligt och se till att dem åker hem med en gnutta förnedring i bagaget.
Gnutta vet jag förresten. Han åkte nog inte hem med huvudet högt efter att ha sagt detta om oss och sen förlora med 15 bollar.
Tackar samtidigt för påminnelsen vi fick när vi tackade för match. Det var efter att vi gjort seger-ringen och sjöng "alla dar i veckan, alla dar i veckan" så det ekade ut på Saltö som Feffe kom på den briljanta idén med att provocera lite till. Han tog i hand med alla och sa upprepande "Syns i Tollarp". Tack vare detta finns det inget annat än full taggning nästa möte också. Längtar redan till Tollarp borta.

Vi gör en gedigen laginsats med tufft och bra försvarsspel, finurligt anfallsspel och snabba kontringar. Coach Jens O såg ut att mysa en hel del under matchen.
Måste även nämna Martin "Ormen" "sankan" "Lura ett helt försvar" Sandkvist. HEL-vete vilken match han gör igår. Dominant över hela banan. Underbart att se den spelarens utveckling denna säsongen.
Även kul att se Micke Sanslös som kommer in sista 10 min och med sina tennis-avslut skickar in tre bollar från 9 meter.
Avslutningsvis Adam Fröborgs flippar och konstiga avslut. För att göra förnedringen total för målvakten avslutar han i sitt sista läge med att byta hand och skicka in bollen med högern. Älskar denna pojk!
Skulle kunna nämna något om alla men med risk för att glömma någon så räcker det här. Goa gubbar är ni iallafall.

Nu har vi ledigt nästa helg för att sedan ta oss ann Eksjö borta. Kommer bli en tuff match som det brukar bi i Eksjö. Glöm inte heller att alla lag vill slå serieledarna. Det finns även revansch att att ta ut efter förra säsongens platta fall i den hallen.

Helgens skräll hittills är Cyrus HK - Hässleholms HF 25-25. Ett svårspelat Hässleholm fick alltså bara kryss. Samtidigt så är Cyrus ett andralag och man vet aldrig vad dem har för lag när man möter dem hemma.

//Capitano

Feffe Mourinho?

Matchen i Hässleholm blev som väntat. Tufft, fysiskt och till sist seger för Flottans glada pojkar. Vi vinner åter igen på ett bra försvarsspel och det finns nu en trygghet i det hela.
Vi hade vissa taktiska planer inför matchen och tycker nog att vi får klart godkänt på utförandet av dessa. Tex hade Tobbe i uppgift att plocka bort deras högerkant. Det gick så bra att efter matchen han Tobbe nästan ångest över att killen inte fått röra bollen och snubben var uppenbart besvärad och förkrossad under och efter matchen.

Det fanns även en kändis på läktaren. Till min stora glädje fanns min skåne-familj på plats. Inte bara far och syster utan vältajmat nog var även lillebror och idol-killen Robin Stjernberg "ledig" i två dagar från cirkusen och fick avnjuta en handbollsdrabbning i q-poolen. Han nämner även på sin blogg på www.tv4.se/idol i två av sina klipp att han ska kolla på handboll för den som är intresserad och vill in och titta lite.

Fredagen närmar sig och det är åter igen dags för toppmatch. Det är Tollarp som tar sig till idrottshallen. Deras tränare Feffe Roos (tidigare IFK) har två ggr nu uttryckt åsikter om Flottans glada pojkar. När vi torskade senast brast han ut i ett "underbart" i Kristianstadsbladet och efter deras senaste match mot Bromölla lästes detta i Kristianstadsbladet:



Feffe har uppenbarligen påbörjat en psykkrig och försökt få oss ur balans inför våra senaste matcher och den matchen som väntar. Kan redan nu meddela att han har misslyckats med detta och istället tackar vi för den extra tändvätskan och vi ser nu fram emot denna matchen ännu mer än innan. Kanske försöker han efterlikna en viss Jose Mourinho som har en försmak för smakfulla uttalanden inför Reals Madrids toppmatcher? Coolt tycker kanske han. Men hallå? La Liga kontra Div 3-handboll?
Jag ser personligen fram emot att ta hand efter matchen med Feffe och uttrycka ett "underbart" och ett "alla dagar i veckan" samtidigt som jag ska tacka för hans smått idiotiska uttalanden i tidningen. Kanske skulle han lagt mer fokus på sitt egna lag?

Oavsett så kommer vi lika väl förbereda inför denna matchen som alla andra. Jag kan lova den som tar sig in till hallen på fredagen och sympati-missar Idol med mig ska få se en match i hög kvalité och säkerligen en hel del dramatik. Alla matcher är otroligt viktiga och vi har lärt oss att vara inställda på krig inför varje match.


// Capitano

Sjukt taggad!

Topp-match i div 3 och vi åker till staden där alla är sjukt taggade. Inte bara brodern min som fått "stämpeln" som sjuk taggad. Vet sedan förr att Handbollslaget Hässleholm alltid är "sjuk taggade". Kanske är det vattnet dem dricker, kanske är det en byhåla-grej eller bara en mentalitet som finns där.

I en stad man annars utövar brottning finns ett gäng handbollsspelare som alltid är med i toppen av tabellen i trean. Med sin inställning, kämpa-hjärta och en hel del bra handbollsspelare så har dem flera år i rad varit med på övre halvan av tabellen och alla lag borde nog nu veta att det är aldrig lätt att åka till Hässleholm och vinna.

Vi har tagit lärdom av tidigare missar och kommer ner mer förberedda och mer laddade än tidigare. Vi vet att om vi gör vårt jobb, dvs sliter hårt, håller tempo och spelar lika bra som för bakåt så ska vi ha dessa 2 pinnarna med oss hem.

Hoppas även på att kunna övertala iallafall en av bussarna att köra inom Kristianstad för lite BK på hemvägen!


// Capitano

4 pinnar! (Nästan 5)

Vi gjorde vårt jobb igår och slog Göinge hemma med 30 bollar. Vi maler på och springer sönder dem. Åter igen en stabil försvarsinsatts som belönas med mycket kontringar.
Skönt att se att snygg-Micke och biff-Sune var tillbaka i laget. Deras målskörd i U-laget höll i sig även i denna match där dem fick sätta några bollar. Det är i en sån här match som man möter lite sämre lag det är viktigt att få med sig många plus-mål. I slutändan kan det vara oerhört viktigt och 30+ idag är nästan en bonuspoäng. Men framförallt var glädjen tillbaka. Låt oss nu rida vidare på detta.

Helgens andra 2-poängare kom i dagens match mellan IFK och Bankeryd. Ett lite mindre namnkunnigt Bankeryd åkte på en propp mot ett heltaggat IFK. Det är när IFK spelar såhär som man förstår att det har i toppen att göra i denna serien. Dem har absolut ett av seriens bästa lag när alla är med och det tackar vi för idag. För IFK:s 2 poäng gav oss serieledning igen.
Inte annat än vi Flottan-spelare/ledare på läktaren idag höll på IFK och snudd på ville hoppa ner och göra "seger-ringen" när slutsignalen ljöd.



Tror att om Jensa stöter på någon IFK:are idag kommer han tacka för födelsedagspresenten med ett brett leende på läpparna.

Vet att jag tjatat om det innan med sjukt vilken jämn serie det är i år. IFK låg tredje sist innan dagens match och slår det laget som leder serien idag, väldigt enkelt. Det finns inte något ofarligt lag och alla matcher kommer bli tuffa matcher om man vill vinna.

Nu taggar vi för ny "seriefinal" nästa helg då vi åker till Hässleholm för att ta oss ann ett vilt kämpande lag.

Hässleholm är även "byn" som denna grabben kommer ifrån:
http://www.tv4.se/idol/klipp?videoid=2093975&treeId=3020205


// Capitano

Tändvätska



// Capitano

Allhelgona helgen är över...

Nu är Allhelgonahelgen slut. Detta är ju inte bara en helg man ska klä ut sig, skrämmas eller supa sig full på. Det är ju även en helg man ska ta sig tid och tänka på dem som lämnat oss. Kanske tända ett ljus på graven eller iallafall bara rikta dem en tanke.
Vi i laget ägnade antagligen fler tankar i Lördagskväll på den dryga förlusten i Laholm. I sammanhanget är ju handboll en ganska världslig sak men lik förbannat så mår man skit när man förlorar. Ältade nog matchen 1000 ggr innan jag somnade. Man går igenom sin igen och lagets insats. Jag skämdes för min egen insats och minns att jag egentligen bara ville försvinna efter slutsignalen. De 3 ölen som skulle avnjutas i bussen hem fick en helt ny innebörd och var inte alls lika goda som dem kunde varit.
Kroppen och huvudet är en ganska konstig ekvation ibland. Hur allt kan gå så bra en dag och inte alls en annan. Jag skäms inte för min eller lagets inställning inför matchen. Mest bara för att det blev så fel som det blev. Jag har egentligen inget svar på varför heller. Kanske hade vi redan börjat fundera på Bankeryd borta efter nyår och trodde att det skulle vara just DEN matchen som avgör serien. Så är det ju inte. Alla matcher ska spelas i en serie.
Jag tror, eller iallafall intalar, mig själv om att så inte var fallet. Vi visste på förhand att det skulle bli oerhört tufft att spela mot ett heltaggat Hök. Alla lag kommer alltid att vilja slå det laget som leder på näsan.

Nu är iallafall helgen över och vi kan lämna det som varit bakom oss. Samtidigt så kan förhoppningsvis denna knäppen på näsan bli vårt "helgon" som cirkulerar ovanför oss när det är dags för nästa match. Något vi kan tänka tillbaka till, minnas hur tråkigt och förbannat surt det kändes efter matchen och våga vägra göra om samma misstag.

Som i tidigare inlägg nämnts så är serien lång och alla lag kommer gå på farthinder på vägen. Vi är fortfarande med i toppen och loppet är inte kört. Finns därför ingen anledning att älta denna förlust mer än nödvändigt. Det tjänar vi ingenting till. Istället tar vi nya tag. Helgen är slut och det är Måndag igen. Det betyder träning och vår första chans att ta revansch på helgen.


// Capitano

Tillbaka på hästen...

Efter ett litet "farthinder" förra helgen så kör vi igång idag igen. Förlust-nollan är intakt och det ska vi jobba vidare på. Vi åker idag till Laholm för att möta Hök. Inte en auning vad detta är för lag. Inte så ofta man har varit i Halmstadstrakterna och lirat. Men av serien att döma så finns det inga lätta matcher.

Kan ju tex jämföra div 3 med för några år sedan när jag spelade med Hästö U. Serien var väldigt ojämn och det fanns många lingonlag. I år är nog serien jämnare än någonsin. Kolla bara i tabellen och tex Cyrius som vi fick slita för våra poäng emot uppe i Jönköping. Dem ligger näst sist vilket är ganska obegripligt. Likaså Mönsterås som har ett bra lag för div 3 och skakade oss ganska bra ligger också lägre än förväntat. Precis som IFK som för mig har ett alldeles för bra lag för att ligga där dem ligger.
Sen har vi ju Bromölla med alla sina skador. Där har vi ett lag som blir giftigt efter Jul när dem fått tillbaka många tongivande. Det lag som vinner denna serien lär vara ett lag som verkligen är redo för div 2. För div 3 håller hög klass.

Kan ju alltså sammanfatta att det inte finns några lingongäng i serien, Hök borta är alltså en lika tuff drabbning som tidigare där det krävs att vi ligger i och sliter för att ta hem båda poängerna för att fira Lördagskväll.

Om ca 30 min avgår bussen.

// Capitano

RSS 2.0