Så skönt med ännu en seger...

Hej här kommer segertåget....

Även om inte försvarsspelet klickade som senast samt ett såll i målet i första halvlek så lyckades vi besegra ett lurigt Ankaret. Tabellmässigt var det en oerhört viktig match och säkert en liten skräll att vi vinner denna match nere i Bjärred.
Men vi gör det åter igen som ett lag i en match där vi turas om att leda. Men när det väl ska avgöras så spelar vi rutinerat och dödar massor med tid. Med ett par minuter kvar är matchen avgjord och vi kan åter igen dansa i mitten av plan.

Det som gör segern ännu goare är att vi i första halvlek får ett riktigt tufft rött kort på Jonah och i andra får även Kalle syna det röda. Men vi reder ut detta med och maskinen rullar vidare med sitt nystartade segertåg!

Övrigt, värt att notera om matchen är att alla får spela men att Willy gör 13, Adam 10 och Armin 6. Hyfsad utdelning för dessa pöjkar idag.

På bilderna ser ni hur man optimalt taggar inför match.
Lägg märke till min "somna i bilen utan att bryta nacken" uppfinning samt att Micke, alltid, oavsett vad han gör är grymt snygg.

Ystadpågarna nästa helg!
Nu jobbar vi hårt i veckan så vi kan förlänga vår svit.

Btw: grattis till damerna som fortfarande är obesegrade efter ännu en seger. Skönt med 4 poäng!

// capitano


On the road again...

Lördag, bortamatch och allt är som det ska.

Började dagen med handbollsskola. Micke från herrlaget och Mikaela från damlaget var med och hjälpte till. Tror faktiskt Micke lärde sig en hel del. Killen har ju hoppat över alla ungdomsåren i handbollen och gjorde därför idag sitt första handbollsskolepass. Grattis Micke. Nästa vecka är du D-ungdom.

Föga förvånande så kommer Adam lite sent till samlingen, William får vi ringa efter och hämta på vägen.
Armin spenderar typ 200 på Statoil.
Ceder får sig några KHK-gliringar. Telenor-gänget i bussen drar sina internskämt.
Jajje har med sig en låda med bullar. Kanske därför Peter Roth verkar vara på extra gott humör.
Glömde det som är ändå mest som vanligt. Mickes frilla är på topp!

Allt är som ni förstår som det ska. Med risk får åksjukhet här i bussen får jag nu blir kortfattad. Osar ibland lite konstigt här i bussen. Kan vara all mat som intagits av alla. Hoppas att det inte medför andra konstiga dofter.

Passerade precis Tollarpshallen. Hatet som föddes där i fjol blir en bra trigger för total taggning och hårt arbete. Det är det som gäller idag.

Dax att starta en ny svit. Vi rider vidare på Helsingborgssegern och ger oss på nästa skånelag.

Go Flottan!

// Capitano


Så skönt!

Vilken skillnad på människa man är efter en seger! Jag har nog älskat livet lite mer idag än de senaste söndagarna. En fantastisk känsla som burits med hela denna söndagen och måndagsångesten är inte heller lika påtaglig. Tack grabbs för det. Vet att frugan också är tacksam då hon sluppit ha en tjurig man, halvdöd, i soffan en hel dag.

Vi vinner mot Helsingborg genom ett mycket bra försvarsspel som därför gav oss en hel del enkla mål. Det som tidigare kärvat bakåt var plötsligt borta och efter en träningsvecka med hårt arbete så belönades det denna gång. Vi har iallafall bevisat, inte minst för oss själva, att vi hör hemma i denna serien och att vi kunde bryta den trend på 4 raka torskar till något bra.
Jag kan inte nämna någon som gör en dålig match. Alla sliter, alla jobbar och alla kämpar. Vi gör det som ett lag i 6 minuter och ett frustrerat Helsingborg får se sig besegrade av ett för dagen bättre lag.
Känns även lite lättare att komma ner till hallen och träna imorgon. Till helgen sen möter vi Ankaret från Bjärred. Vad sägs om att skapa en ny trend? Jag är på!



// Capitano


Psykologi

Har fortfarande inte glömt eller släppt matchen i helgen. Kommer inte göra det ännu heller. Väljer istället att använda den ilskan och tanken till att jobba stenhårt i veckan och ta revansch i helgen mot Helsingborg. Vi har ikväll fått vägen visad för oss hur hårt jobb och tro kan bestiga murar.

Det som är så fantastisk med idrott är ju bl.a. Efter en skitmatch, som tex Sverige mot Färöarna häromdagen. Så trodde man inte på Sverige ikväll, mot Tyskland. Antagligen skulle det bli slakt och matchen började även så.
Men plötsligt så händer något, som tex ett mål, och ett till och nu snurrade Sveriges karusell snabbare och allt gick rätt. Ett på pappret sämre lag tar poäng av ett bättre och visar åter igen vad idrottspsykologi kan göra. Med mod, flow och självförtroende så är Sverige snabbare, starkare och större på det mesta. På 30 min gör ett hett lag 4 mål på ett av världens bästa, och plötsligt minsta, lag.

Det jag vill komma till är att en skitmatch är ingenting. Så länge vi mobiliserar och tar kraft så kommer vår första seger. Vem vet vad som kan hända då? Idrotten är ju så fantastisk att lagen som ställer upp, har alltid chansen, och så länge vi har chansen, så ska vi fan göra allt för att ta den.

Tack Sveriges fotbollslandslag för ikväll.
Hur deppig och tjurig jag än varit i veckan efter matchen, så visar ändå dom oss vägen. Kan någon/några vända 4-0, borta i Berlin. Kan vi slå tex Helsingborg hemma...


//Capitano


Palla...

Blir så sjukt besvärad och irriterad varje gång jag tänker matchen så skiter i att sammanfatta den eller tankar om vad som hände.
Försöka sova på saken så kanske det skrivs något vettigt imorgon.

Smygtog en bild på Micke på BK iallafall. Osminkad, ätandes, besviken och inte ens frillan är fixad. Breaking news! Så här ser mannen ut bakom sin mask. (och han lär bli rasande över att jag lägger upp den)


Fuldans

Tjena vilken skiva igår damerna hade fixat. Lekar tävlingar och en del världsproblem löstes.

Kvällen avslutades med ful-dans på Statt. Iallafall jag körde fuldans då det är det som behärskas bäst. Känns i höfterna idag att man gjort en och annan ovan rörelse.
Tackar iallafall damerna för initiativet till kvällen. Får vi allt göra om!

Tog en bild igår på det snyggaste vi har i föreningen. Flottans ansikten utåt. Micke och Sune. Hade föreningen haft en kalender prydd med dessa hade den sålt som solskydd i öknen.

Träning imorgon som vanligt. Viktig match nästa helg och det lär märkas i veckan. Men inte måndag ännu. Ska fortsätta min kväll här i soffan, dricka mitt vatten, äta mitt godis och fortsätta tycka lite synd om mig för att jag har huvudvärk.


// Capitano


svordom, svordom och svordom...

Svordom, svordom och svordom gick igenom huvudet igårkväll. Ännu en förlust och nu är det en ny upplevelse och erfarenhet man får bli rikare i laget. Visserligen har det bara gått tre omgångar och vi har mött tre riktigt bra lag, men vi har ändå skaffat oss en uppgift i att behandla förluster och att gå vidare.
Tror jag talar för de flesta när jag säger att känslan inför matchen var fenomenal. Ett par riktigt vassa träningar på sistone, folk som saknades senast var tillbaka, och formen kändes gryende.
 
Vi hade gett oss fan på att vi skulle vara med från start idag. Inte tappa till några 8-2. Det gjorde vi inte heller. Iallafall inte i typ 5 min och 3-3. Resterande halvlek handlar om att vi inte får tag i dom alls bakåt. Jag och Gabbe får inte några räddningar och vi läcker lite lätt på i princip alla försvarspossitioner. Vi tappar inte första 10 denna gången utan i princip första 30. Iallafall sett till försvarsspelet där det blir hela 20 insläppta. 
Vi som annars haft en stabilt 6-0 förlorade kampen mot ett snabbt spelande och stegande Åhus. Jag ingav inte heller någon trygghet till mina försvarare genom att tappa in några enkla och efter 10 minuter gav jag över fortroendet till Gabbe. Inte han heller fick en rolig start men kämpade på till paus. 14 mål frammåt är ändå godkänt och med 6 bollar back fanns det ändå hopp inför andra.
 
Ett hårt och bestämt snack i halvtid och vi kom ner och ville komma in i matchen. Vilket vi gjorde och var 3 bollar ifrån som minst. Men närmare blev det inte. Precis som mot Karlshamn så blir tekniska fel och dåliga avslut vårat fall och ett hårt kontrande Åhus sprang åter igen ifrån oss. Detta trots att vi betonat innan matchen ang hemjobbet och att ge sig fan på att vinna sin kamp mot spelaren man har mot sig.
 
Var lite småfrustrerad och väldigt besviken, väl hemma i soffan kollandes på ett Liverpool som inte gjorde mig gladare precis. Även om jag nu, såhär dagen efter, kan tycka att Åhus var bra så är sättet vi torskar på inte OK. Vi vet att det kommer krävas max av oss för att ta poäng i serien. Halvfart och halvdant funkar inte. Inte ens trekvartsdant. Som Lasse H alltid sagt så är det 110% som krävs i varje prestation om man ska ta sig till sitt mål.
 
Mitt i allt det tunga som vi idag bearbetar och gör något bra av i nästa vecka så har vi en lagfest ihop med Dam-laget på Lördag. Oktoberfest men roliga hattar och en och annan dricka till det kan förväntas. Förhoppningsvis och troligtvis god stämning. Det ryktas även om ett tipslördagsförfestande på lördag vilket kan bli en höjdare. 13 rätt och jag bjuder hela kvällen.
 
 
Tycker vi som lag är värda mer än 0 poäng efter de har tre veckorna. Inte för vårat spel alla gånger. Utan för att vi är dom vi är och det lag vi är. En bunt goa gubbar som har kul ihop och när det kommer till kritan håller ihop. Det finns mer en bara handboll i laget och det bygger vi vidare på samtidigt som vi såklart ska bygga på vårat spel. Våra första två poäng kommer. Längtar starkt efter den vinnande känslan igen. Tillsammans ska vi göra vårat bästa för att i Lund om 1,5 veckor ta med oss dom och den hem mot Lejon. Med moral, hjärta och kämpaglöd tar vi oss ann lagfesten på lördag, träningarna nästa vecka och våra 2 poäng nästa helg.
 
 
//
Capitano

Sega söndag, man blir inte yngre och nya tag...

Söndagar brukar i ca 30 fall av 52 vara veckans segaste dag. Därför är det skönt att handbollen är igång igen. Slippa dega hemma och istället komma iväg och leka med boll. Tyvärr så var vi lite för segstartade i början på båda halvlekarna och tappade matchen på det. Men Karlshamn är bra. Det ska vi inte ta ifrån dom. Tycker dock inte vi presterar så pass bra som vi kan och bör, sett över 60 minuter.
Med div 2:s minsta trupp åkte vi till Karlshamn för att slåss om 2 poäng med endast 3 avbytare. Vi tar iallafall upp kampen trots tunn trupp och som mest 11 bollar back. Med 5 kvar är det fyra bollars underläge och tom Karlshamn började nog darra. En kontring till och det hade kanske kunnat bli spännande. Det kan inte någon ta ifrån oss. Som jag nämnde i paus. Detta laget har de åren jag varit med alltid visat härlig lagmoral och denna moral kommer hjälpa oss ta poäng vad det lider.

Igår blev en av lagets åldermän äldre. Hela 27 år! Yeaha!
Åldermannen är jag. Att fylla år en måndag, dagen efter en förlust, är absolut inte optimalt. Morgontrötta ungarna mumlade "jag må han leva" iallafall och den lite äldre kroppen började typ vakna till liv. Något seg och stel samt fortfarande lite småtjurig, från matchen, överlevde jag iallafall dagen. Coach hade fixat en suprice till mig. Inte nog med att jag skulle sjunga inför laget enl tradition. Med en kanelbulle, bärs och tomtebloss fick jag även sjunga inför damlaget. Tack för det! (beklagar damer att ni fick höra detta.)

Det bästa med denna veckan är ändå att vi redan på torsdag kl 1930 får chans till revange. Åhus kommer på besök. Ännu ett förväntat topplag. Dom kvalade i fjol för avancemang dock utan resultat.
I år har dom 2 raka segrar mot Kalmar och Bankeryd.
Mycket mer vet vi inte ännu. Fidde har säkert scoutat fram lite info tills imorgon.
Vi kommer att vara redo för strid om våra två första poäng. Det är jag säker på!

// Capitano


Är det så?

Kommer denna diskotekprinsen träna i veckan? Det ryktas så...


RSS 2.0