En boxare med 9 liv...

Många har vi undrat hur många gånger Karlskronas, IFK, ska resa sig på domarens sista räknande 7,8,9. Alla smäller dem tagit men endå alltid rest sig upp. En och annan KO på vägen men likt en katt har dem alltid överlevt. Som en sommarkatt har dem lämnats ensamma till sitt öde men till slut hittat sig en ny familj att leva vidare med.
För ett par år sedan spelade jag mitt första A-lags derby mot IFK med Hästö IF i Allsvenskan. IFK blomstrade. Omöjligt att veta hur många nya spelare dem hade inför säsongerna år efter år, men ett starkt lag, hade dem alltid. Det satt 1500 på läktaren. Som vanligt hejade publiken på det lag som hade bäst "trend" i matchen. IFK hade spelare som Martin Andersson, Andreas Hellqvist, Peter Lindström, Nermin, Adam Nouno (stavning), André Savic och Niklas Othen i målet.

Straff mot IFK
(Som ni ser är bollen på väg bort från målet, övanför mitt huvud. #11 Martin Andersson.)

Säsongerna gick vidare. Värvningarna uteblev och kvar stod dem som hade sitt hjärta kvar. Säger inte att dem som lämna, inte hade hjärta för sitt IFK, tvärtom, vet jag att många av dem ovan nämna har det fortfarande. Men olika ambitioner med handbollen förde dem vidare till andra lag. Satsningen uteblev.
Många var vi som undrade hur det skulle bli med IFK. Skulle dem överleva ännu en säsong?

IFK har nu traskat ner till våran nivå av serie. Det som gör dem farliga att möta, är att dem som är kvar, och fortfarande spelar, är dem som gått den hårda vägen. Dem har fått stryk i Allsvenskan, fått stryk i Div 2 och i ett kval mot Hästö U. Dessa spelarna är härdade. Dem har tagit skit. Det som gjort att dem spelar kvar är deras hjärta för sin förening. Utan det hjärta som finns i IFK, så hade troligen inte IFK funnits idag.

Själva kommer vi som ett lag med hunger. Vi hungrar efter vinst. Vi är ett derby rikare i rutin sedan senast och vet nu att det kommer göra ont. Vi kommer inte vika ner oss en gång till. Chansen finns att haka på i toppen. Vi går ner till hallen, för att ta den chansen.

Imorgon kl 16:00 i idrottshallen, kommer det inte vara några 1500 på läktaren. Tveksamt om ens tidningen dyker upp. Har vi tur sitter Jens Olander från BLT på läktaren och kanske lägger in en notis. Skitsamma. Imorgon spelar vi inte för publiken. Vi spelar för att kunna gå med raka huvuden ifrån hallen när matchen är slut. DET är vad ett derby handlar om.


Så ni som struntar i Håkin ute i arenan imorgon och tar er in tillKarlskrona Idrottshall istället ska inte bli besvikna. Varför se överbetalda håki-spelare när man kan se handbollsspelare gå ut i strid.



Capitano


Kommentarer
Postat av: "Boss"

Tjena Biffen!



Gott snack e de.

Förmodligen blir det inte fullsatt i arenan i dag så det kan ju hända att några hittar till hallen oxå. Hade jag inte haft säsongs-plats på "håkin" så VET DU att jag kommit till hallen och hejat fram ert lag. Hur som helst så önskar jag er lycka till i dagens drabbning!

Ha de!

2011-01-09 @ 11:08:46
Postat av: Stötsberg

Mycket bra och inspirerande läsning

2011-01-09 @ 13:44:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0